Бербатов е генерал, а не обикновен войник

12:46
Бербатов е генерал, а не обикновен войник
В повечето мачове присъствието му не се набива на очи. Той по-скоро се оставя на течението, отколкото да подтиква другите към по-решителни действия. Съперникът, с когото си сменя фланелката, може би дори не се налага да я пере у дома. Подобно на всичко друго, което прави на терена, Димитър Бербатов сякаш отмерва прецизно всяка капка пот, преди да я изразходва. И от всички футболисти той е този, когото човек трябва да съди според качеството, а не според количеството.

В събота срещу Болтън можехме да видим класическия Бербатов. Той прекара по-голямата част от мача в периферията, но записа достатъчно добри отигравания и добри пасове, за да напомни за стойността си. Имаше също достатъчно повдигнати вежди и нервни ръкомахания, напомнящи на колегите му, че от тях се очаква повече. Той е по-скоро генерал, отколкото обикновен войник, и точно когато изглеждаше, че срещата ще завърши без голове, Бербатов изникна на точното място и донесе победния гол в 90-та минута.

Топката беше насочена към Карлос Тевес, но опасността изглеждаше минимална. Анди О\'Брайън и Себастиен Пюгрение си попречиха и аржентинецът се измъкна. Той можеше веднага да изведе Бербатов, но вместо това пое топката, напредна и центрира към българина, който засече с плонж и прати топката в мрежата.

До този момент Юнайтед бе създал няколко положения, но това бе първият шанс, открил се пред Бербатов, и всичко бе решено. Две минути по-късно прозвуча последният сигнал и беше напълно разбираемо, че Гари Невил и Неманя Видич отидоха при централния нападател и го поздравиха с онези типични прегръдки, предназначени за героя на мача.

Дейвид Уолш, "Сънди Таймс"
превод: "7 дни спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rokera_henry
19.01.2009 17:22

Браво Берба! Няма смисъл да бягаш и да се хабиш, имаш цял отбор зад гърба си ,който да играе ,за да те изведе сам *smile* Едните бягат и се мъчат ,за да подадат ама този който е засякал топката без да си прави много ,много труд става звездата.. хахаха наистина е несправедлива игра футбола..

jonifenki
19.01.2009 17:15

според мен му трябва златна топка на Бербо.ама нека да не прекаляваме такъв футболист се ражда, а не се става. *smile*

MCFOXXX
19.01.2009 17:06

Браво, Берба! *smile*
Дано продължава в същия дух човека, само успехи желая!!!

machocka
19.01.2009 16:12

Бербатов от рано видя че няма никакъв шанс да "порасне" в България и затова веднага при първа възможност се изнесе и кариерата му трагна само нагоре.Сега като е при Червените дяволи и счупи рекорда за трансфер си му е много добре.Мислех че ще се излага и Алекс набарзо ще го премахне от отбора си след като се разболя , но не стана така .Изведнъж Бербо се оказа доста ценен за Червените Дяволи и аз също съм гор че той е 1-вият българин при Червените Дяволи.

spir0
19.01.2009 15:02

Еми нямаме какво да добавим ЕКСПЕРТА си е експерт може ли и мен да оцениш може да ми излезе късмета хахаххаха *lol*

Expert
19.01.2009 14:05

Бербатов е просто един футболист -в света има около 100 на неговото и може би по-добро ниво, това ,че е имал шанса да вкара гол в последната минута наистина е хубаво за него но едва ли е показателно за някаква класа...за мен главният ''виновник'' за гола е Тевез ,който с паса си просто задалжи нашето момче да вкара и го направи герой на вечерта.
Иначе много се радвам за Бербатов нека вкарва всеки мач ,радвам се за успехите на всеки наш санародник някаде по света. Но за мен в нашата серия ''А'' в момента има 5 момчета който биха се справили и по-добре
Знам ,че ви звучи смешно но това е моето мнение!!
Успех на Бербатов и всички Български футболисти!

beckham_07
19.01.2009 13:15

Много добре казано.Бербатов е голям.Все пак има още какво да показва и да доказва!

Mihuq
19.01.2009 13:05

Такива коментари могат само да ни радват и да се гордеем че сме Българи