На контролата България - Естония са заложени над 5 милиона евро

18:39
На контролата България - Естония са заложени над 5 милиона евро
Германското списание "Щерн" публикува разследване за манипулация на футболните срещи България - Естония и Боливия - Латвия на 9 февруари в Анталия.

Тогава седемте гола в двете контроли бяха отбелязани от дузпи. "Щерн" съобщава, че мачовете са били манипулирани, за да спечели мафия, свързана с футболните залози, предаде БНР.

Мафиотската фирма, организирала двете срещи, е била фирма пощенска кутия, регистрирана във Великобритания, която веднага след провеждането на мачовете е била заличена от регистъра. Залаганията само от мача България- Естония са били в размер на над пет милиона евро, а изплатените печалби са далеч по-големи. Фирмата на сингапурския гражданин от индийски произход Антъни Рач, който има съмнителна репутация, е провела преговорите с футболните съюзи на всичките четири държави за двата скандални мача и е заплатила всичко по организирането и провеждането им.

"Щерн" онлайн публикува и снимка на треньора Лотар Матеус на треньорската скамейка на стадиона в Анталия, с което той придава легитимност на скандалния мач България- Естония, завършил 2:2 след дузпи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

omito
09.03.2011 20:02

Е какво ще стане сега щом германското списание "Щерн" публикува разследване?

istorika
09.03.2011 19:39

после мачовете не излизали както трябва ами как да излязат след като мафията е уредила мача *angry*