Матеус отвори шкафа със скелетите

09:57
Матеус отвори шкафа със скелетите
Пролетта в "А" група почна. Играят се мачове, та пушек се вдига. Да гледаш футбол, ама с кеф. ЦСКА мачка като валяк, в Литекс играят като отвързани. Локомотив Пловдив и той така. Дори и несретниците от Левски извадиха играчи, които се справят прилично.
Вместо да си седи в България и да избира национали от тези, дето правят фурор в "А" група, Лотар Матеус ще ходи в Русия.

Кого да гледа там? Все едно да надзърташ в шкаф, пълен със скелети. Благой си го знаем. Иван Иванов вися като прани гащи срещу Естония. Ако ще вика Георги Пеев и Чавдар Янков за мача с Швейцария, по-добре да си ходи. Нали затова махнахме Мъри? С тези двамата, с Пелето, Рангелов, Хичо, Пичо и останалите актьори от втора и трета ръка отбори зад граница ще гледаме световно и европейско през крив макарон.

Матеус още като дойде се знаеше, че няма за цел непременно да класира националите на Евро 2012. Небъдница е тази, както казват старите хора. Вместо да гони Михаля с играчи от трета възраст, германецът досега трябваше да е опитал нещо ново. Да вкара нови играчи на мястото на старите в трите контроли след двубоя в Кардиф. С онези като не става, да пробва с други. Срещу Уелс например новобранецът Бодуров изяде с парцалите Гарет Бейл. А само месеци по-рано Мъри Стоилов ни разправяше, че в "А" група нямало защитници. Затова викал Коловати и останалите трагици.

Има си в "А" група и защитници, и халфове, че и нападатели. Поне 10-15 момчета с добри качества стискат зъби, ритат като бесни, чакат Матеус да им даде шанс. Така де, ама германецът разходи като турист Владимир Гаджев в последните два мача, без да го пусне и една минута. Даниел Димов от сините пък е само в разширения списък. Спас Делев от ЦСКА пък и в списъка го нямаше досега. Не може в националния тим да го няма и най-полезния играч в "А" група Здравко Лазаров. Ама бил на 35 години. Той и Матеус беше на 39, когато игра на европейско. Старо куче е Електричката, вземи го поне като резерва. Все ще измисли нещо повече от Макриев.

Ако ще я кара като Мъри с онези, дето съсипаха три квалификации и подкараха четвърта, на Матеус работата му не е в България. Нали затова му дават по 25 000 евро на месец, да направи нещо ново. Иначе ако ще е със старите играчи, с тях не Матеус, ами и Моуриньо не може да се справи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

achkata2
09.03.2011 20:07

Автора по добре да направи услуга на човечеството и повече да не докосва химикал,клавиатура или пишеща машина! *thumb_down*

dead_addicted
09.03.2011 18:51

Съгласен съм с автора на статията !!! Особено за това, че им трябва един опитен играч, който да им вхъхва кураж в трудните моменти и да прави нещо полезно на терена ! Именно такъв е Здравко Лазаров !!! *beer*