Левски скочи на Фандъкова за несправедливо взети им пари

09:18
Левски скочи на Фандъкова за несправедливо взети им пари
Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков поиска среща с кмета на София Йорданка Фандъкова. Причина е решението на градоначалничката за събиране на депозит от 5000 лева от всеки клуб домакин преди футболен мач в столицата. И конкретно - удържаните пари на "сините" за щети из града след дербито с ЦСКА на 26 февруари.

"Това не е справедливо. В района, който ни е предоставен, почистихме изцяло. Платихме си на фирма за това. Общинска комисия установи щети - счупени кошчета, които възстановихме. Изметохме с машина и "Ботевградско шосе". Но се оказа, че трябва да плащаме за счупени кошчета на другия край на София и за повредени автобуси в Люлин. И то при положение че те са застраховани. Тоест щетите им се възстановяват двойно", заяви Баждеков пред "24 часа".

Общината отчете вреди за 3400 лв. за потрошени трамваи и тролеи, 1200 лв. за транспортна инфраструктура и 1200 лв. за кошчета след Левски - ЦСКА. "Едно кошче струва 80 лева", разкри Баждеков.

"Вместо да са отговорни бандитите и злосторниците, се намира лесно решение кой да плаща. Лесно и несправедливо. Искат да вдигат депозита и на 10 000 лв. И 50 000 лв. могат да го направят, стига да има кой да ги плаща. Някой може да е блъснал с колата си кошче и да е избягал. Но е в деня на мач. Днес го плащаме ние, утре - друг клуб. Това справедливо ли е? Не подкрепям вандализма, но възмездие трябва да има за него. Вместо това растат ангажиментите на отборите", добави шефът на Левски.

"За полиция, парно и цялата организация на дербито похарчихме 50 000 лв. Плюс 5000 депозит. Сега ще ни задължат да играем с ЦСКА на националния стадион. Това ще добави 30 000-40 000 лв. за наем плюс почистване на околното пространство, което сигурно ще е целият парк. И отидохме на разход около 100 000 лв. Щом от този мач не можем да си избием разходите, за какво да говорим. Трябва да се мисли за облекчения", завърши Баждеков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация