Англия ще сваля боса на ФИФА

13:57
Англия ще сваля боса на ФИФА
ФА ще подкрепи на предстоящите избори шефа на азиатския футбол Мохамед Бин Хамам пред Сеп Блатер

Английската футболна асоциация се обяви против боса на ФИФА Сеп Блатер и няма да го подкрепи на предстоящите избори за нов президент на Световната футболна централа, пише "Дейли Мейл".

Босовете на английския футбол са прекалено сърдити на швейцареца, че Англия не бе избрана за домакин на Мондиал 2018, след като отпадна от сметките още след първия етап от процедурата, получавайки само 2 гласа. От ФА обвиниха Блатер, че избора за домакините на Мондиал 2018 и Мондиал 2022.

На бъдещите президентски избори за ФИФА Англия ще подкрепи някои от противниците на швейцареца, а това би могъл да е боса на азиатския футбол Мохамед Бин Хамам. Преди няколко дни Хамам поиска от Блатер още една квота за Азия за място на световни първенства, но не я получи и така напрежението между двамата се покачи.

"Мислим, че три мандата са достатъчни. Ние ще обсъдим кандидатурата на Хамам и ще му предложим нашата подкрепа", заявиха от ФА, където ще имат среща, на която ще се обсъди крайната позиция.

Мохамед Бин Хамам е на 61 години и преди време беше част от обкръжението на Блатер, който се ползва с мощна подкрепа сред всичките 204 федерации и се счита за почти невъзможно на този етап да бъде свален от шефското кресло.

"Системата е демократична и всеки може да се кандидатира. Светът няма да свърши ако загубя, футболът също няма да спре. Аз се опитвам да внеса социални и културни промени, които ще са за доброто на всички", заяви преди време самият Блатер, който бе подкрепен от Английската ФА през 1998 година, когато го избраха за президент на ФИФА.

През 2002 година ФА подкрепи на изборите Иса Хаято, който бе отвян от швейцареца в гласуването, а през 2007 година Блатер бе преизбран, без дори да има съперник във вота.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация