Радуканов: Видя се, че не става с дисциплина и опитахме нещо друго

12:40
Радуканов: Видя се, че не става с дисциплина и опитахме нещо друго
Наставникът на ЦСКА Милен Радуканов разкри, че либералният му подход към играчите е една от основните причини за добрата форма на "червените". Според специалиста, неговите предшественици са се опитвали да държат футболистите на тима прекалено изкъсо и това не е носило позитиви на "армейците".

"Знаете, че когато поведох отбора, нямаше цели. Трябваха ни победи в жизненоважен момент. Пред ЦСКА целите са винаги титла, купа на страната и участие в евротурнирите. В момента се надяваме да спечелим Купата на България и да се класираме за Лига Европа", сподели младият спец.

Той поясни, че се опитва да се разбира по най-добрия начин с футболистите. "Опитваме се да намеря общ език. Караме се и се радваме заедно с футболистите. Видя се, че и с прекалено много дисциплина нещата не стават. Но винаги трябва да се знае кой командва парада", продължи Радуканов.
Той коментира защо е пратил Мартин Дечев под наем в Лудогорец, както и привличането на опитния Емил Гъргоров в последния момент на трансферния прозорец.

"Мартин Дечев е само преотстъпен. Лятото ще е готов да се завърне в ЦСКА. На десния бек имам него и Бандаловски. Гъргоров е доста добър футболист, имахме нужда от опитен играч като него", смята наставникът на ЦСКА.

За проваления трансфер на Спас Делев в руския Волга, той заяви: "Спас бе разколебан дали да отиде във Волга. Не знам какво са му предложили там, но когато се върна ни каза, че иска да играе и да се раздава за ЦСКА, а след това да отиде в наистина голям клуб. Той работи за отбора и за себе си".

Преди време изгоненият от ЦСКА Кристиан Тибони заяви, че Радуканов предпочита да работи с българи. "Не си заслужава да коментирам Тибони. Може да се види какво направи той за ЦСКА. Трима чужденци са титуляри в тима ни. Който работи най-добре, той играе. Няма разделение на българи и чужденци", обаче бе мнението на специалиста.

От началото на пролетния полусезон Мишел Платини има четири гола в два мача, а Радуканов бе един от хората, които не загубиха вяра в бразилеца, дори когато бе в много лоша форма.

"Аз най-много се радвам за Платини. Видях качествата му, още когато бе върнат в първия тим след престоя при юношите. Трябваше му спокойствие и увереност и се радвам, че вече вкарва. Той трябва да е основен играч за ЦСКА", сподели Радуканов.

За шансовете на ЦСКА през този сезон в "А" група, младият тактик заяви: "Литекс е фаворит за титлата. Водят ни с 8 точки в класирането, могат да станат и 11. Нашите мечти бяха да бием Левски и да започнем добре пролетния полусезон. Колкото повече победи постигаме, толкова по-големи ще стават мечтите ни". Той добави, че днес ще се разбере къде ще се изиграе мача с Видима, предвид наказанието 1 мач лишаване от домакинство на ЦСКА. Вариантите са стадион "Васил Левски" и съоръжението в Ловеч.

Относно проблемите с контузии в тима, Радуканов добави: "Нелсън не е готов на 100 процента все още след операцията, която претърпя през есента, а освен това бе настъпен по ръката в мача с Черноморец и има голям оток. Костов има счупена костица в ръката, но ще му бъде сложена шина и ще може да играе ако не в следващия, в по-следващия мач на отбора".

Радуканов, който се надява да вземе лиценз за треньор в "А" група през май, каза още: "Не разбрахме какво става, когато излизахме на терена за второто полувреме на 'Герена'. Излязохме и феновете ги нямаше, а мачът започваше. Затова накарах играчите да отидат да се радват пред празния сектор, за да уважим привържениците си".

Националният селекционер на България Лотар Матеус и помощникът му Илия Груев изгледаха двубоя на ЦСКА с "акулите", а след това Груев е разкрил на Радуканов, че двамата са останали доволни от играта на "червените". "Матеус и Груев са харесали играта на някои наши играчи. Харесал им е позитивизма в отбора ни", сподели Радуканов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

HaLaMadrid1902
07.03.2011 23:59

хахах dqdoto46 да не намекваш , че ЦСКА купуват мачове или че са толерирани ? *lol* Ем жалко за теб ако така си мислиш *thumb_down*

lozan_kr
07.03.2011 18:15

правилно спас няма да го продават в ....анадола -направо в манчестър след година две! *party*

dqdoto46
07.03.2011 13:04

*thumb_up* Разбира се,че не става само с дисциплина.Трябват и кешове и БФС да е зад гърба ти.