Матеус: Бях в Катар, за да уреждам контроли

11:55
Матеус: Бях в Катар, за да уреждам контроли
Селекционерът на българския национален отбор по футбол Лотар Матеус заяви, че личният му живот никога не се е отразявал на работата му.

Матеус подчерта, че е бил в Катар, за да използва връзките си в полза на българския национален отбор, а не, за да гледа тенис.

"Ние наблюдавахме дербито между Левски и ЦСКА. Графикът ми е планиран още преди два месеца. Имах покана от Катарския футболен съюз, не бях там, за да гледам тенис мачове. Мисля, че е време да започна да използвам връзките, които съм направил като професионалист през последните 30 години, за да помогна на българския национален отбор. Опитваме се да уреждаме добри контроли, а не да става като с 29 март, когато може би няма да играем мач. Все пак тенисът също беше добър", заяви Матеус, който закъсня с 20 минути за обявената пресконференция в централата на БФС.

"Надявам се да намерим съперник за 29 март, тъй като това е последната възможност да играем преди квалификацията с Черна Гора. Изминалият уикенд беше добър от футболна гледна точка. ЦСКА играха много добре в събота, както и Левски на следващия ден. Ще взема предвид тези мачове, когато избирам състава за квалификацията с Швейцария. Не редя състава с оглед на това дали футболистите играят в България или чужбина, а заради техните качества", допълни бившият капитан на Байерн Мюнхен и националния отбор на Германия.

Той разкри, че не е затворил напълно вратата на националния тим за Валери Домовчийски. "Домовчийски не трябва да се извини на мен. Той сгреши и остави националния отбор в тежък момент. Не искам да затварям напълно вратата за него, защото той е млад и добър футболист, но за момента няма как да попадне в отбора, тъй като не играе за Херта. Не е приятно и, че Стилиян има проблеми с наставника си в Астън Вила, но той е изключителен професионалист. Радвам се, че той е капитан на националния отбор", каза Матеус.

Специалистът увери журналистите, че личният му живот не влияе негативно на работата му. "Личният ми живот никога не се е отразявал на работата ми. Тя винаги е била на първо място, после идват приятелите", завърши селекционерът на националния отбор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

vladimir_vn
08.03.2011 12:38

И в крайна сметка уреди ли контрола с някого в Катар,или само се поразходи дотам?