Ботев с нова победа, срази Левски с 4:0

19:22
Ботев с нова победа, срази Левски с 4:0
Ботев Пловдив постигна поредната си категорична победа в първенството на Югоизточната "В" група. Този път в жертва на "канарите" се превърна отборът на Левски Карлово, който бе отнесен с 4:0 на стадион "Христо Ботев".

Топ стрелецът на "жълто-черните" Атанас Курдов наниза поредните си 2 гола, разписаха се още Ангел Рахов и Димитър Байрев. Възпитаниците на Костадин Видолов можеха да бият далеч по-изразително, ако не бе канонадата от пропуски пред вратата на гостите, чиито греди "канарчeтата" нацелиха на три пъти. Двубоят се превърна в повторен дебют с екипа на Ботев на завърналия се след двугодишен престой в ЦСКА Йордан Минев. Той се появи на терена в началото на второто полувреме, като дори на два пъти имаше шанс да се разпише.

Въпреки пълното си превъзходство през целия мач, след едно полувреме игра авансът на Ботев бе едва един гол. Още до 10-та минута Наско Курдов застраши вратата на Левски три пъти, но нямаше шанс да открие. В 14-та удар с глава на Емил Аргиров бе избит в гредата от вратаря на гостите Гаганелов. Малко по-късно капитанът на карловци създаде единствената опасност за Амбарцумян с мощен удар от далеч, но Армандо парира без особени проблеми. В 23-та минута падна единственият гол преди почивката. Аргиров сложи топката на главата на Курдов, който с техничен удар в десния ъгъл откри - 1:0. В следващата атака нападателят пропусна да удвои от идентична ситуация. През второто полувреме тоталната доминация на Ботев продължи, като този път и мерникът на домакините бе по-точен. Първият шанс за гол се откри пред Данчо Минев. Бранителят излезе на стрелкова позиция и направи неуспешен опит да прехвърли вратаря. Вторият гол в мача падна в 54-та минута и отново бе дела на Курдов. Таранът се възползва от чудесен извеждащ пас на Николай Манчев и останал очи в очи с вратаря без проблем направи 2:0. 180 секунди по-късно двамата направиха двойно подаване, завършило с удар в гредата на капитана на Ботев. В 65-та минута на терена се появи възстановеният от контузия Ангел Рахов, който заигра в халфовата линия. След само 3 минути на терена той се оказа най-съобразителен при меле след ъглов удар и с плътен шут по земя направи 3:0. В 71-та Рахов асистира на Митко Байрев, който оформи крайното 4:0. До края на мача Курдов и третата резерва Георги Стефанов пропуснаха да направят победата още по-категорична, а удар на Васко Гуджев срещна гредата на гостите за трети път в мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация