Оксер попари надеждите на ПСЖ за титлата

12:50
Оксер попари надеждите на ПСЖ за титлата
Надеждите на Пари Сент Жермен за титлата в Лига 1 бяха попарени, след като столичани загубиха с 0:1 от Оксер, докато Рен победи Монпелие.

Халфът на Оксер Камел Шафни бе героят за гостите, възползвайки се от лошо изчистване на топката, за да отбележи страхотен гол и да донесе трите точки на тима си. ПСЖ създадоха няколко опасни положения, но така и не успяха да вкарат гол, а след този успех гостите вече са 16-ти в класирането, на три точки над зоната на изпадащите. Парижани щяха да се изкачат до второто място в таблицата при победа, но вместо това вече изостават на пет точки от лидера Рен.

Новият водач в класирането надви Монпелие с 1:0, записвайки пета поредна победа в лигата, но ще трябва да се върне на второто място, ако днес Лил победи Марсилия. Тогоанецът Разак Букари вкара единствения гол в двубоя, разписвайки се в 27-та минута с мощен удар.

Сошо пък охлади амбициите на Тулуза за евротурнирите след победа с 1:0 на стадион "Мунисипал". Модибо Майга се разписа след центриране в 64-та минута, а малко преди края вратарят на Тулуза Валвердер бе изгонен от игра.

В други мачове, Каен победи Сент-Етиен с 1:0, докато срещите Лориен - Нанси, Ница - Ланс и Валенсиен - Монако приключиха при нулеви равенства.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация