Локо срещу Левски - сблъсък на бивши съотборници

10:33

Локо срещу Левски - сблъсък на бивши съотборници
Треньорите на Локо­мотив София и Левски ще се хванат гуша за гуша в днешното дерби на стадион "Васил Левски" от 18 часа. На­времето обаче играха един до друг. Диян Петков и Ясен Петров бяха част от последния триумф на Локото през сезон 1994/1995. Само годи­на по-рано тимът от "На­дежда" едва се спасява от изпадане в "Б". Клу­бът бе поет от Николай Гигов и отборът тръг­ва нагоре.

Под ръко­водството на Радослав Здравков "червено-черните" завършиха на 2-ро място в първенството и спечелиха Купата на България след 4:2 над Ботев Пд във финала. Това е най-успешният сезон за Локо в послед­ните 33 години, след шампионската титла през 1978 г. Диян Петков и Ясен Петров са били съот­борници в Локомотив три сезона. В тях Диди Пелето има 71 мача и 23 гола, а Пловдивския Джанини 59 мача и 12 гола. Когато двамата са били заедно на терена, отборът бие в половина­та си мачове. Вкарали са 1/4 от головете в тези двубои. Интересното е, че двамата играят на различни позиции. Пе­тков е атакуващ халф, а Петров е нападател, но първият вкарва повече голове в "А" група и в трите сезона, през кои­то играят заедно.

Двамата имат заедно само един мач в Европа за Локомотив Сф. През 1995 г. във вече несъ­ществуващия турнир за КНК "железничарите" играят срещу Дери Сити Ирландия и Халмщат Швеция. Двамата изли­зат в реванша на 28.09 в Швеция, загубен с 0:2. През 1996 г. Локо Сф в турнира за Купата на УЕфА играе срещу Нефчи Баку и Рапид Букурещ, но двамата не се засичат заедно в нито един от четирите мача.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация