Илиев: Предстои ни труден мач в Ловеч

14:29
Илиев: Предстои ни труден мач в Ловеч
Днес се проведе традиционният брифинг на треньорското ръководство на Берое. На въпросите на журналисти отговаря старши-треньорът Илиан Илиев. Наставникът говори основно за предстоящият мач с Литекс в Ловеч и подготовката на отбора през седмицата. По традиция Beroe Online ви предлага пълна стенограма на пресконференцията:

"Добър ден. Честит празник на всички. Знаем за качеството на Литекс като отбор, доста време играят в един и същ състав. Знаем позицията им в класирането и с две думи ще ние доста трудно срещу тях. Макар, че ние като отбор у дома имаме добри показатели срещу тях. Сега играем там, което е добре в тази ситуация т.к. се очаква терена да е добър, което е предпоставка да изиграем добър мач. Седмицата ни стана малко дълга в предвид това, че имахме мач в събота, а следващият е в понеделник. Терените на които тренираме сега не са в идеално състояние. Видяхте и на контролата в Димитровград при какви условия играхме, макар че се бяха постарали хората. От състава със сигурност отпадат Георги Божанов и Евгени Йорданов. Евгени няма проблеми от мача със Сливен, просто доста време влизаше да играе с проблеми. Той е футболист, който трудно пропуска тренировка за някакви дребни проблеми. Сега има проблеми с адукторите, влезе в мача със Сливен с проблемите и това му се отрази до някъде на играта. Консултирахме се с Мишо Илиев и с нашият лекар и решихме да го запазим за следващият мач, за да е пълноценен, а не от контузията процентно да му пада играта. Така, че двамата със сигурност отпадат. След мача с Димитровград имаше няколко оплаквания, но на втората тренировка вчера тренираха всички. Друго няма. През седмицата имахме големи проблеми с топките. Вашият колега добре забеляза, че със Сливен играхме с десет топки и осем от тях спукахме. Тази седмица нямахме топки да тренираме. Така, че Иван Нейков отбеляза точно, че на мача със Сливен спукахме топките и имахме проблеми през тази седмица, от десетте топки осем не успяхме да ги ползваме и се ограничихме да играем с 2-3 топки. Спукахме ги, почивни дни и нямаше от къде да вземем", заяви в началото Илиан Илиев.

Старши-треньорът бе запитан и за публикациите свързващи го с Левски: "Аз щях да го кажа това нещо. Мисля, че ти (бел. авт. Иван Нейков) си представител на този вестник и ти трябва да коментираш. В смисъл колеги сте, аз няма да коментирам. Просто няма какво да се коментира".

"Със сигурност някои които играха с Димитровград ще играят и в Ловеч, не само Петър Димитров. Щом Евгени Йорданов излиза неговото място трябва да се заеме от някой. Целта на контролата беше да видим кой е най-добре в момента да влезе на тази позиция. Да не коментираме мача с Димитровград, но като цяло можем много повече. Макар, че дразнителя бе по-малък и може би от тази гледна точка подценихме някои ситуации. От към физическо натоварване и някои добри атаки по фланговете определено сме доволни.", каза варненецът.

"Не знам още кой ще попадне в групата. Днес тренираме следобед, в събота и в неделя. Три тренировки имаме, така че е рано за групата. Казах, че Ловеч имат добри футболисти, доста време играят заедно, но не можем да кажем „те са много по-добър отбор от нас”. Говорим за отбор, не за индивидуалности. Мотивацията за футболистите винаги е била на ниво. В момента в който сме подценили някой противник, мач или ситуация сме били наказвани. Не вярвам да ни подценят. С тази разлика, която имат напред знаят, че имат право на грешка, но трябва да се държат далече от преследвачите. Нас ни интересува ние как ще се представим т.к. от нашето представяне зависи и това на другия отбор.", заяви наставникът на старозагорци.

"Няма какво да коментирам съдиите. От мач с ЦСКА спрях да ги коментирам. Мога да дам примери за млади съдии, които са се представяли перфектно, но е било с отбори като нас. Примерно с Видима ни свиреха перфектно. Сега как ще реагира този млад съдия в ситуацията в Ловеч зависи от самият него. Надявам се да сме равнопоставени от тази гледна точка.", каза още Илиев.

"Няма да коментирам всички отделни моменти. Но Наско Апостолов го пратихме да трупа игрова практика, преотстъпен е. Беше влезнал в една…, не мога да кажа дупка, но имаше зацикляне при него. Говорих с него и той се съгласи да отиде да играе 6 месеца, за да може постоянно да играе, да вкарва голове и да се върне. Знаем, че Симеон Минчев е мъжко момче и дава всичко от себе си, Иван Канев също, но пък на тяхно място взехме Милен Танев. Той на кой е юноша? Взехме 3-4 футболисти в средата на терена, които са креативни. Ще ви дам пример – волейболния ЦСКА стигнаха ли полуфинал? Пита ли някой, че има мой набор д играе там. От шест човека трима са над 35 години. Да излезе един Тошко Христов и един Стефан Велев от нашата школа, говоря на това ниво… Защо да не играят? Нас не ни е страх да налагаме млади футболисти, колкото може повече ще налагаме. Въпроса е да покажат като е момента, а не после да съжаляваме, че не е можал да улучи момента да влезе в отбора. Така, че за мен няма значение дали са от школата или не са, всички са равни. На гърба на стартовият състав пише Берое, а не пише срещу него юноша или не е юноша. През времето толкова шансове сме дали по време на подготовка особено на юноши, други отбори може би нямаше да ги вземат на лагер с тях, а ние компромисно сме ги взимали момчетата, за да могат да израснат и т.н. И сме доста търпеливи. Така, че за това нещо да не отиваме в тази крайност.", коментира юношата на Черно море.

"Добре се адаптира бразилеца. Футболистите му помагат, а другото е, че той е добро момче и се опитва да влезе в колектива. На този етап не мога да ви кажа дали ще играе срещу Литекс, три тренировки имаме още. Освен мен Стойчо и Николай Георгиев знаят португалски. Учи думи, знам, че е научил някои интересни фрази на български. Знае да комуникира на терена със съотборниците си и други неща знае. Да не слагаме каруцата пред коня, има време. Със сигурност ще има премия, той го е казал човека (бел. авт. Руси Данев), но конкретно нищо. Има мач да го изиграем, играем с Ловеч там. Ние мислим за премиите, а не как да се

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация