В \"Б\" група вият на умряло за точки

09:18

В \"Б\" група вият на умряло за точки
Клубовете от двете "Б" групи започнаха да вият на умряло срещу решението на СТК към БФС. От футболната централа обявиха, че ще се анулират резултатите на отборите, които се откажат от участие в хода на първенството, а няма да им присъждат служебни загуби. На изток кърпата вече хвърли Дунав, а сега и Балчик. На запад пък Ком-Миньор даде фира. Това предизвика хаос в класирането. Клубовете си искат парите за такси, глоби, премии, но най-много им е за загубените точки. Общо 10 жалби изпратиха отборите от "Б" група до БФС.

По-сериозен е отпорът от страна на отборите на изток. От 9 клуба 7 са подали жалба - Поморие, Спартак (Пд), Любимец, Светкавица, Добруджа, Брестник и Несебър. От Западната "Б" група са Ботев (Вр), Ботев (Кр) и Малеш (Микрево). Банско и Етрополе още се чудят.

Според клубовете решението на БФС и СТК е в противовес с наредбите за първенствата и турнирите. По този начин едни отбори губят точки от победи срещу отказалите се, а други пък нямат такива загуби, тъй като са падали от тях.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация