Венци Стефанов: Някои хора в БФС не знаят защо са там

14:41
Венци Стефанов: Някои хора в БФС не знаят защо са там
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде пресконференция преди началото на пролетния полусезон, на която изрази разочарование от БФС.

"Надявам се за всички хора, свързани с футбола, този полусезон да донесе повече радост", започна босът на "белите". Попитан защо не се обърнал към БФС, за да си потърси дължимите от ЦСКА пари за наема на Райс М\'Боли, той отговори: "Не мислех, че БФС ще ми свършат работа. Този Борислав Попов ми наговори куп глупости. С ЦСКА сме се разбрали, не вярвам да има проблеми".

Относно поредните проблеми с ТВ правата за "А" група, където доскоро имаше неизплатени суми на отборите, Стефанов добави: "Не съм доволен от договора за ТВ правата. Хората, които са го чели този договор са го правили както дяволът чете евангелието. Клубовете имаме само задължения. В друга държава не вярвам да има такова нещо. Договорът беше 10-годишен, а още на втората година започнаха да искат промени. Според мен договорът за ТВ правата трябва да се държи от ПФЛ и отделните клубове. Не може в Гърция правата да струват 100 милиона, а тук 6-7. При нас се къса веригата. Професионалната лига я има във всяка страна и тя има своята власт. Това, което се опитва да направи БФС е да засенчи лигата, а това е пагубно за футбола.

Двете организации трябва да вървят ръка за ръка. Някои хора в БФС изобщо не знаят защо са там. Те са недоразумения. Ако извадя Маркович и още двама-трима човека оттам, трябва да затворят централата им и да я направят механа". Запитан дали и това че професионалните клубове не изпълниха своята част от сделката за ТВ правата като не осигуриха осветление за всички двубои и зони за журналисти, Стефанов отговори: "Съгласен съм за зоните за журналисти. Но българските отбори сме бедни. И Славия е беден клуб. Гледаме да вържем двата края. Не сме богати, ние правим продукта, а накрая не взимаме никакви пари от него. Ако погледнете в тефтерите ни, бедна ви е фантазията.

Добре, че не сме на мястото на собствениците на ЦСКА, които наливат пари от пусто в празно. Чиста лудост". Стефанов е поддръжник и на идеята за по-малко отбори в "А" група. "Ако зависеше от лигата да определя броя на отборите в \'А\' група, наистина можеше да има 10 отбора. Другите отбори обаче ще надигнат вой", смята босът на Славия. За трансфера на Дани Пеев в Амкар, той добави: "За Дани Пеев не мога да кажа, но Амкар има проблем с чужденците. Засега той си остава наш футболист". Мнението му за Дениран Ортега пък бе следното: "Много добър футболист, но понякога изключва, дано да го вкараме в правия път. На лагера стана една простотия и си събра багажа, защото другите не го обичали. Той има нужда да го обичат.

Според мен обаче там са събрани професионалисти, които си вършат работата". Прогнозирайки изхода от утрешното дерби между ЦСКА и Левски, Стефанов сподели: "Този, който най-много го определят като фаворит, най-често се препъва. Не иска мачът да завършва наравно. Най-добрият отбор е Славия, после всички са равни". "И аз може да искам чужд съдия за Литекс, ако при следващия ни сблъсък им гостуваме. Там, под дървения мост, Гриша Ганчев си прави каквото си иска", завърши колоритният шеф на Славия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация