УЕФА предупреди Сърбия и Хърватия за футболното насилие

13:58
УЕФА предупреди Сърбия и Хърватия за футболното насилие
Европейската футболна централа УЕФА даде срок на Сърбия и Хърватия до края на тази година да предприемат конкретни мерки срещу футболното хулиганство в двете страни.

Президентът на УЕФА Мишел Платини даде крайния срок на двете страни, след като се срещна поотделно с президентите на двете държави - сръбският Борис Тадич и хърватският Иво Йосипович. Двете балкански държави бяха известени, че техните национални тимове и клубове може да бъдат извадени от международния футбол, ако нещата продължават в същия дух. Платини заяви в изявление, публикувано на сайта на УЕФА:

"Трябва да сложа ударението на това, че ако до края на календарната година УЕФА види положителни и ясни знаци за конкретни мерки, няма да има сериозен риск за наказание на националните отбори и клубовете от двете страни за турнирите на УЕФА. Ние трябва да видим подобрения, иначе, няма да имаме друг избор, освен да вземем сурови мерки. Насилието във футбола ни притеснява. По време на срещите с държавните глави на Сърбия и Хърватия видях, че те споделят нашите притеснения и желаят да предприемат действия. Ние се разбрахме да бъде изработен план от конкретни мерки, който да бъде подкрепен на всички нива".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация