1300 полицаи срещу хулиганите за вечното дерби Левски - ЦСКА

14:47
1300 полицаи срещу хулиганите за вечното дерби Левски - ЦСКА
Между 230 и 250 служители на реда ще са ангажирани тази събота във вътрешната част на стадион "Г.Аспарухов" по време на дербито Левски - ЦСКА, още 150 ще пазят около спортното съоръжение, а 900 души ще бдят за спокойствието на гражданите в центъра и другите райони на София.

Това съобщиха днес в Пресклуб "България" Младен Маринов и Антон Златанов от СДВР. Те изразиха съжаление, че футболният съюз е отказал да се съобрази с настояването на полицията мачът да се играе както винаги през последните години на неутрален терен, Националния стадион "В. Левски", както и началният час да бъде по-ранен. Домакинският стадион, тъмнината и лошата инфраструктура на Герена предразполагат ултрасите към хулигански прояви, категорични са Маринов и Златанов.

Те обещаха да са безпощадни, ако се стигне до побоища и вандализъм. Ново в организационния план на това дерби са шествията от фенклубовете до стадион "Г. Аспарухов". Синята колона ще тръгне от бул. "Тодор Александров"в 15.30 или 16.00 ч, а малко по-рано, в 15 ч, по друг маршрут, от Борисовата градина ще потеглят червените фенове. Двете шествия ще бъдат съпровождани от коменданти на фенклубовете, ще има и полицаи с тях. Всеки посетител на стадиона ще минава през 2 проверки.

Вратите могат да се затворят и доста време преди началото на мача, ако местата се запълнят. Затова полицаите призоваха зрителите да не отиват в последния момент преди мача, защото има риск да останат отвън, въпреки че са с билет. След мача агитките на Левски и ЦСКА ще излязат от стадиона по различно време под полицейски контрол. Кучета, коне, жандармерия и 2 водометни машини ще са на разположение на органите на реда в деня на мача. На спирките на градския транспорт и на метростанциите ще има засилено полицейско присъствие. Непосредствено след мача зад всеки градски автобус ще се движи патрулна кола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Slayer
24.02.2011 16:38

Няма много файда от тея полицаи..

SnyPar
24.02.2011 15:56

Браво ... трябва да предодвратяват идиот6тините които се слу4ват по ма4овете *stop*