Наско Сираков: Левски и Литекс са основни фаворити и за титлата, и за Купата

10:52
Наско Сираков: Левски и Литекс са основни фаворити и за титлата, и за Купата
Футболната пролет започва в събота и говоренето приключва - трябва да се играе. Но какво ще се играе и как ще се играе, е трудно да се каже. Повечето отбори избраха чужбина за подготовка и последното нещо, от което могат да се оплакват, са условията и контролните срещи. При всички положения те бяха много по-добри, отколкото са у нас.

Ние стигнахме до един парадокс - клубовете са в тежка финансова криза, а отиват на подготовка в чужбина. Защо става така ли? Защото у нас е по-лошо, но по-скъпо. Ето затова. Стигнахме до там, че у нас подготовката не е по-евтина, отколкото в чужбина. А условията са трагични. Кое ни е наред - терените ли, възстановителните центрове ли, какво? И с кого, моля ви, ще играеш контроли у нас?

Много е трудно преди първите два, дори три кръга да се каже каквото и да е, защото от контролни срещи не се вадят изводи. Но все пак прави впечатление от подготовката, че Литекс и Левски са в най-добро състояние. И най-нормално е битката за титлата да се реши между тях. Купата също.

Първенството ще бъде надбягване с два коня. Засега залагат на оранжевия кон, защото има 5 точки преднина. Но синият кон ще се надбягва с водача на Герена, а това е много важно. Победата в този мач ще ликвидира предимството и ще изравни шансовете на двата коня. За мен Левски ще е шампион и това е по-доброто за българския футбол. Нека в Ловеч да не се обиждат, но такива са фактите, Левски е големият отбор, той създава голямата атмосфера, той носи голямата публика и голямата радост на хората. Левски може да спечели изключително много точки през пролетта, но тези мачове все пак трябва да се изиграят, сами няма да дойдат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация