Става все по-трудно да се класираме на Световно първенство

16:46
Става все по-трудно да се класираме на Световно първенство
На националния отбор по футбол на България ще му бъде все по-трудно да се класира на Световно първенство, тъй като почти всички континенти, освен Европа, искат да увеличат квотите си за участие на първенството на планетата.

Следващия месец ФИФА ще обсъжда въпроса за това колко квоти ще има всеки континент на Мондиала през 2014 година в Бразилия, съобщи член на Изпълнителния комитет на световната централа. Джунджи Огура заяви, че въпросът ще бъде дискутиран и решен на следващото събраните на комитета в Цюрих на 2 и 3 март, съобщава "Киодо Нюз".

Говорителят на ФИФА пък заяви за "Ройтерс", че събранието е насрочено, а дневният му ред ще бъде определен в следващите два или три дни. Жребият за квалификациите за Мондиал 2014 ще се тегли в Рио де Жанейро на 30 юли.

Президентът на Азиатската футболна конфедерация Мохамад Бин Хамам обаче заяви, че Азия няма да се съгласи на нищо под четири квоти и половина. Австралия, Северна Корея, Южна Корея и Япония представяха Азия на Мондиал 2010, докато Бахрейн загуби плейофа с Нова Зеландия, победител в зона Океания. Джак Уорнър, президент на федерацията КОНКАКАФ, представляваща Северна и Централна Америка, вече заяви, че регионът му иска увеличение на квотите до четири места за Мондиала. КОНКАКАФ имаше три гарантирани квоти за Южна Африка, докато Коста Рика загуби плейофа с Уругвай. Южна Америка пък се надява да запази четирите си квоти и половина, въпреки че Бразилия е домакин на форума. От този континент се надяват Бразилия да бъде допълнителен тим към останалите. Африка пък имаше цели шест отбора на Мондиал 2010, включително домакина ЮАР. Само един - Гана, обаче премина груповата фаза.

Европа има 13 квоти, но за сметка на това три от тимовете на полуфинала бяха от Стария континент. Българският национален отбор не се класирал за Световно първенство от Франция 1998.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Ronny7_
21.02.2011 00:55

Хаха.. то не е трудно.. то няма никога да стане *wink* нашият футбол е под нивото на Азербайджанският...! *joking* Ся България над Всичко ,ама не и във футбола! *thumb_up*

Zdr4Maho
20.02.2011 21:57

а е хора вие кво искате мога да кажа че на 90 % тва са ни наи добрите играчи за момента Национала не е за да се викат хора да се тарсят нови таланти . А пак вапроса че футбола ни варви се надоло си е така то се вижда постигаме успехи в европа само штото левски цска литкес се мислят как да искарат някои лев вместо да разкарат сички негрота и да играят с наши момчета само вижте в Левски има не повече от 3-ма 4-ма Българи вижте Цска колко има вижте Литекс колко има и не ми правете сравнение с някои европеиски гранд шото е смешно там се гледа се зима наи доброто . Прекалено сме бедни да искаме Световни и там подобни да не говорим че и наи добрия ни играч каза НЕ е кво искате повече

messi_torres
20.02.2011 21:49

всички сте прави балгария с тази игра не може да се класира на световно *beer* *party* *thumb_up* *angry*

Tzerber
20.02.2011 21:12

Не е трудно,невъзможно е със смешници като "набожния" в отбора да се класираме ! Скоро ще бъдем в урна с Лихтенщайн,Люксмембург,Сан Марино,Малта ! Докато "Перуци" е начело на БФС нищо няма да видим,като натиква некадърници в тоя отбор ...така ще е ! С играча на печелилия хиляди трофеи отбор - Терек,Благо божествения,със златната резерва на Парма - Божинов,който от половин година няма гол,за съжаление Марто и Стилян вече са стари,нямат и добра форма ..С кои играчи да играем?! С поставени лица ? Дето единия преспал с щерката на дадено "лице" във футбола - айде в национала ! Каквато ни е държавата,такъв ни е футбола - пожарникарски !

blueyellow
20.02.2011 20:46

С повече квоти,с по-малко квоти;с квоти или без квоти,юнаци вече няма да има по световните терени.Близките десетина,ако не и повече години с тези манекени няма да стане работата.Не Лотар,ами ако искат и Моуриньо да вземат за треньор няма да стане. *lol* Няма качества,няма лидер,няма отбор,няма сплотеност,националният ни е в пълен хаос,в който са футболисти,пропуснали първите седем години във футбола.Това си е мое мнение и не ангажирам никого,но мога да се обзаложа,че следващите 2-3 световни сме аут.

cocochempow
20.02.2011 18:46

всеотдайни :idea колега иначе всички сме напълно съгласни с теб *stop*

rokera_henry
20.02.2011 17:23

A как да е по-лесно, при положение, че сте събрали манекени, кръчмари и продажници в тоя отбор.. Ако обръщахте повече внимание върху играта си и тренировките, от колкото на имиджа си и вида си, щеше да е по-лесно. И ако бяхте толкова фсеотдайни към тренировките както към фризурата и татусите, и това коя чалга к*рва или манекенка ще изпраскате, нямаше да имате равни! Ама и как да е по-лесно, като футболисти и по-точно национали стават само връзкарчета, макар да нямат място там, ама нали са на онзи брат му, или племенника му, или сина му.. Пълна боза, както всичко в нашата родина.. Нищо не става безплатно или чрез заслуги или умения.. Пари и връзки.. После що сме били на тоя хал, па кво да говорим за националния "футболен" отбор..