Боби прати национална фланелка на Дилма Русеф

09:43
Боби прати национална фланелка на Дилма Русеф
Шефът на БФС Борислав Михайлов изпрати екип на националите на президента на Бразилия Дилма Русеф. Дамата, чиито корени са от Габрово, лично поискала това от бизнесмени, които имали среща във футболната ни централа.

Михайлов прие представителя на мощния индустриален концерн Cisco - Едсон де Вито, Жоао Жилберто Вас - почетен консул на България в Рио де Жанейро и вицепрезидент на “Арена до Бразил”, както и генералния мениджър на холандската “Амстердам арена” Сандер ван Стифу.

Една от основните теми на разговора бе молбата на бразилския държавен глава, изпратена по Вас, за екип на националния отбор на България. Естествено, Боби Михайлов реагира светкавично и на Дилма Русеф бе осигурена фланелка с нейното име на гърба и номер 13. С него пази Николай Михайлов.

С делегацията бяха обсъдени възможностите за сътрудничество при изготвянето на проекта и построяването на нов национален стадион в София. Отворена бе и темата за евентуално организиране на приятелски мач между България и Бразилия в София в следващите години.

Най-титулуваният тим в света няма да играе квалификации за световното първенство през 2014 г., тъй като е домакин, и в календара им има няколко свободни дати за контроли до мондиала.

Идеята е мачът да бъде под егидата на Дилма Русеф и да се изиграе в София. Вариантите са за догодина, когато вече ще е ясен жребият за квалификациите за шампионата в Бразилия и евентуалният ни календар.

Според Борислав Михайлов до момента единствено е сигурен мачът на националите с Гърция на 10 август. Все още се търси съперник за 29 март. Там вариантът е Словакия, като никога не е било преговаряно за мач с Боливия.

Според президента на БФС ФИФА и УЕФА проверяват единствено посредниците на контролата с Естония, която завърши 2:2 с четири дузпи.

Отпаднали са съмненията за някакво участие на четирите федерации, включително тези на Боливия и Латвия, които играха преди нас и в чийто мач също имаше три 11-метрови.
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация