Байерн с лесен успех при гостуването си на Майнц 05

21:19
Байерн с лесен успех при гостуването си на Майнц 05
Отборът на Майнц 05 загуби на свой терен от колоса Байерн Мюнхен с 1:3 в късната съботна среща от 23-ия кръг в германската Бундеслига. 

Домакините започнаха по-активно мача, но не създадоха сериозни голови положения и постепенно отстъпиха инициативата на Байерн. Така още в 9-ата минута Франк Рибери центрира отляво към далечната греда, където Ариен Робен подаде с глава към непокрития Бастиан Швайнщайгер, който от два метра също с глава прати топката в мрежата за 0:1. И след гола баварците продължиха да натискат, като в 11-ата минута пред Томас Мюлер се разкри чудесна възможност да се разпише, но ударът му отблизо премина над вратата на Майнц 05.

Опасните атаки на Байерн продължиха и в 17-ата минута Марио Гомес стреля опасно отблизо, но вратарят Мюлер изби, а и съдията отсъди нарушение в атака. В 22-ата минута Томас Мюлер направи самостоятелен пробив през центъра и малко преди наказателното поле стреля, а топката рикошира в крак на бранител и летеше опасно към вратата, но мина на сантиметри встрани от вратата и излезе в корнер.

Постепенно домакините изравниха играта и също създадоха няколко опасни положения пред вратата на Байерн. В 27-ата минута Шюрле бе изведен зад отбраната на Байерн и прехвърли стража Томас Крафт, но топката мина на сантиметри покрай вратата. Три минути по-късно Шюрле стреля от около 30 метра опасно от фаул, но Крафт боксира, а след това и бранителите на баварците изчистиха.

В края на полувремето гостите отново установиха натиск. След скоростна тяхна атака в 38-ата минута Робен центрира отдясно, а Рибери стреля с бомбен шут от около 18 метра, но топката рикошира в защитник и излезе в корнер. В 42-ата минута Майнц 05 организира скоростна контраатака, при която Алаги нахлу по дясното крило и подаде в наказателното поле на Шюрле, който стреля мигновено, но Томас Крафт улови удара му. В заключителните минути на първата част не се случи нищо интересно и така баварците се оттеглиха на почивка с гол аванс.

След паузата в 48-ата минута Швайнщайгер бе много близо до втория си гол в мача, но ударът му бе отразен от вратаря на домакините Мюлер. Все пак авансът на баварците бе удвоен две минути по-късно, когато Ариен Робен асистира на Томас Мюлер, който от непосредствена близост засече топката с десния крак, вкарвайки я за 0:2. В 54-ата минута Марио Гомес имаше шанс да сложи точка на спора с трети гол за Байерн, но ударът му от точката на дузпата бе много неточен.

Добрите изяви на Ариен Робен продължиха и в 70-ата минута той изведе на чудесна позиция влезлия като резерва Тони Кроос, който обаче стреля в тялото на вратаря Мюлер. В 77-ата минута интригата в мача приключи, след като Томас Мюлер навлезе отдясно в наказателното поле на домакините и пусна успореден пас към Марио Гомес, който на празна врата добута топката за класическото 0:3.

До края на мача Байерн продължи да доминира, но въпреки това домакините стигнаха до почетен гол в 83-ата минута, когато Сами Алаги надскочи Пранич и с глава от границата на малкото наказателно поле вкара за крайното 1:3. От тук до края срещата просто се доиграваше.

След успеха си Байерн се изкачи на второ място във временното класиране с актив от 42 точки, докато Майнц 05 остана на пета позиция с 37 пункта.

Майнц 05Байерн Мюнхен 1:3
0:1 – Швайнщайгер, 9’
0:2 – Мюлер, 50’
0:3 – Гомес, 77’
1:3 – Алаги, 83’



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Lahm_Munchen
19.02.2011 22:30

Когато Рибери и Робен са на терена, просто този отбор се преобразява. Стегнем ли защитата всяка година ще сме фаворити за титлата. Късмет срещу Интер на мойте любимци. *thumb_up* *beer*

father1
19.02.2011 20:22

Единственото попадение до този момент за баварците вкара Ариен Робен още в самото начало.


Така още в 9-ата минута Франк Рибери центрира отляво към далечната греда, където Ариен Робен подаде с глава към непокрития Бастиан Швайнщайгер, който от два метра също с глава прати топката в мрежата за 1:0.


Unbeatable_fen
19.02.2011 20:20

Браво баварци играем добре но изпуснахме по чистите положения нека 2-рото ни донесе още 1,2 гола и да мислим за сряда *beer*