Дортмунд се върна на пътя на победата, а Хамбургер разби Вердер

18:28
Дортмунд се върна на пътя на победата, а Хамбургер разби Вердер
След две поредни ремита Борусия Дортмунд се върна на пътя на победата, побеждавайки на свой терен Санкт Паули с 2:0 в среща от 23-ия кръг на германската Бундеслига. В друг интересен мач от кръга пък Хамбургер разби Вердер Бремен с 4:0 в дербито на Северна Германия. 

Първото полувреме на „Сигнал Идуна Парк” бе много динамично, като домакините от Дортмунд имаха териториален превес, но въпреки това играчите на Санкт Паули се държаха достойно и се бориха с всички сили за всяка една топка. В 29-ата минута Борусия можеше да поведе в резултата, след като Марио Гьотце изведе на чудесна позиция Лукас Бариос, който стреля силно от около 13 метра, но вратарят на гостите Томас Кеслер парира, а при добавката Гроскройц не бе точен. Минута по-късно пък невероятен удар на Нури Сахин от 30 метра бе избит от Кеслер в коренер. В 39-ата минута натискът на домакините даде резултата, след като Сахин центрира отляво, а Лукас Бариос овладя топката в наказателното поле на Санкт Паули, завъртя се и с прецизен удар по земя прати топката в долния десен ъгъл на вратата – 1:0. До края на първата част не се случи нищо интересно и „жълто-черните” се оттеглиха с гол преднина.

След паузата в 49-ата минута възпитаниците на Юрген Клоп решиха напълно нещата в своя полза, след като бранителят Ралф Гюнеш си отбеляза нещастен автогол за 2:0. След това попадение домакините намалиха оборотите, но продължиха да контролират събитията на терена. В 69-ата минута силен удар на Левандовски премина на сантиметри покрай вратата на гостите. Четии минути по-късно нов удар на Левандовския бе избит с вещина от Кеслер в корнер. В 83-ата минута пък Антонио да Силва можеше да направи резултата класическо в полза на домакините, но ударът му бе избит в корнер от вратаря на Санкт Паули Кеслер. До края на мача гостите от Хамбург така и не можаха да стигнат поне до почетно попадение и така след загубата си в Дортмунд прекъснаха серия от 3 поредни успеха в Бундеслигата. С победата си Дортмунд остава убедителен лидер в Бундеслигата с актив от 55 точки, докато Санкт Паули остана на 11-о място с 28 точки.

В друг интересен сблъсък от съботния следобед в Бундеслигата Хамбургер разби у дома Вердер Бремен с 4:0 в дербито на Северна Германия. Резултатът бе открит в 42-ата минута, когато Младен Петрич вкара за 1:0 след асистенция на Питройпа. След почивката в 64-ата минута Хосе Пауло Гереро покачи на 2:0 след подаване на Петрич. След още 15 минути игра перуанецът Гереро вкара второто си попадение в мача, за да направи резултата класически 3:0, три минути преди последните съдийски сигнал Бен Хатира оформи крайното 4:0 в полза на „хамбургерите. След успеха Хамбургер е на седма позиция с 36 точки, докато Вердер Бремен е точно 14-а позиция с 24 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация