Футболен клуб Дунав обяви официално фалит

13:59
Футболен клуб Дунав обяви официално фалит
Футболен клуб Дунав Русе официално обяви фалит.

Председателят на Управителния съвет Стойне Стойнев, който вчера подаде оставка, е изпратил писмо до БФС, за да уведоми ,че представителният отбор прекратява участието си в първенството на "Б" група. Надеждите, че ще се намери спонсор в последния момент, не се оправдаха.

Разговорите, проведени вчера от кмета Божидар Йотов с бизнесмен от София, се оказаха безрезултатни. По неофициална информация потенциалният спасител на Дунав е искал да получи терени от общината, без да минава през търг.

"Не мога да тръгна срещу закона и да се съглася с условия, които са в разрез със законодателството. Екипът ми за разговор вчера бе от петима души, но нищо не мога да направя. Вярно е, че обещах да помогна, но за да помогнеш на някого, първо той трябва да си помогне. Учуден съм, че за 4 месеца новият УС не намери никакви средства за клуба", коментира Божидар Йотов.

След като научиха новината за края, футболистите си събраха багажа от съблекалните и напуснаха стадион "Дунав". Тъй като отборът прекратява съществуването си поради фалит, не са нужни служебни бележки за играчите. Така след по-малко от година агония футболът в Русе бе унищожен окончателно. Зачеркната е 61-годишна история, през която Дунав Русе имаше и знаменита победа на свой терен над отбора на Рома в турнира за Купата на УЕФА. В резултат на закриването на клуба своята дейност прекратява и детско-юношеската школа. В мачовете до края на сезона съперниците на Дунав ще получават служебни победи. Това важи и за първенствата при подрастващите, където клубът участваше със свои формации.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

SoundTracK
18.02.2011 16:02

Славен отбор .. жалко за тези некъдърници които незнаят как се управлява такъв отбор.А преди години не пропусках мач на Дунав.. *thumb_down*