Твенте надигра Рубин, Ники Михайлов с цял мач за холандците (видео)

15:57
Твенте надигра Рубин, Ники Михайлов с цял мач за холандците (видео)
Твенте победи Рубин Казан с 2:0 като гост на стадион "Лужники" в Москва в среща от 1/16 финалите на Лига Европа. Българинът Николай Михайлов бе титуляр за холандския тим и остана на терена през целия двубой.

В осмата минута Ансалди центрира отляво и Натхо с глава пробва да преодолее Михайлов, като българският страж без проблеми улови топката.

Седем минути по-късно Дядин получи топката в наказателното поле на Твенте и шутира по диагонал към вратата на Михайлов, но топката премина на сантиметри от страничната греда.

В 25-а минута Натхо стреля от пряк свободен удар, топката рикошира в стената на холандците и попадна на крака на Крадениз, който веднага опита удар от границата на малкия пеналт, но защитник на Твенте успя да блокира удара.

Пет минути по-късно Михайлов се сблъска с Дядин при едно центриране и българският вратар започна да се превива от болка на земята, но в крайна сметка той стисна зъби и се върна на вратата на своя тим.

До края на първата част Рубин продължаваше да е по-активният отбор на терена, но стопроцентовите голови положения липсваха, като причина за това може да се намери във факта, че в началото на мача термометърът показваше -18 градуса по Целзий В Москва.

През втората част играта продължи да бъде доста накъсана, като нито един от двата тима не можеше да вземе надмощие в центъра на терена. Възпитаниците на Курбан Бердяев владееха повече топката и често разиграваха в половината на Твенте, но не успяваха да намерят пролуки в добре подредената защита на холандците. Гостите пък рядко опитваха контраатаки, като в 70-а минута десният бек Розалес получи топката непокрит на границата на наказателното поле и веднага шутира с десния крак, като топката се оплете във външната страна на мрежата.

В следващите минути Твенте натисна своя противник и в 77-а минута резервата Шадли пропусна стопроцентова голова възможност, получавайки топката в малкото наказателно поле на Рубин. Нападателят стреля към вратата, но защитник на руснаците изби в корнер. От последвалото центриране Де Йонг с глава прати топката в мрежата на Арлаускис - 0:1.

Този гол шокира футболистите на Рубин, които до този момент имаха инициативата, но не успяваха да сътворят чисти положения в атака.

Седем минути преди края на мача Кристиан Ансалди направи самостоятелен пробив по левия фланг, навлезе към центъра и отправи плътен удар с десния крак от около 18-метра, но Николай Михайлов показа добър рефлекс и спаси.

Две минути преди края на срещата след изпълнение на корнер гостите забиха втори гол във вратата на Рубин. Де Йонг Стреля с глава Арлаускис спаси, но при добааката централният защитник Висгерхоф прати топката в мрежата.

Така до голяма степен футболистите на Твенте си осигуриха преминаването в следващата фаза на турнира.

Видео от мача Вижте ТУК!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

baykons
24.02.2011 18:53

браво че биха ама искам да отбележа едно нещо което се дразния като го вида или чу.Ники Михайлов с цял мач те какшо искат половин мач ли да изиграе мн рядко се сменят вратарите по време на игра а доста често тва нещо се казва и дрази,иначе браво на Ники дано продължава се така

nO_nAmEe
17.02.2011 18:54

Винаги са давали нереални коеф... ама винаги или ще е сеедно нямат шанс или пък обратното! Няма значение евала на Твенте! показаха им как се играе! *thumb_up*

renjaraa
17.02.2011 15:56

супер знаех си че твенте ще бият и благодаря за високия коефициент които сте сложили *thumb_up*