Радуканов: Левски не е само Дембеле

09:45
Радуканов: Левски не е само Дембеле
Милен Радуканов коментира на летище София за подготовката на ЦСКА, селекцията и предстоящото дерби с Левски. Той е категоричен, че резултатът от този мач не е толкова важен за полусезона на армейците.

- Г-н Радуканов, каква оценка давате на подготовката и резултатите в контролите?

- Доволен съм от свършената работа. Най-важното не са резултатите в приятелските мачове. Търсим физическа и игрова подготовка. Постигнахме си целите. Най-полезни бяха последните два мача с Гурник и Васлуй. Но доколко сме готови, ще се види в дербито с Левски. Движим се по план, с изключение на времето, в което бяхме в София. Не се самозалъгваме и знаем, че не сме перфектни.

- Какво е положението с чилиеца Нико Медина и бразилеца Лео Силва?

- Аз вече казах веднъж - в ЦСКА няма чилийски футболист. Ще наблюдавам всички играчи в "А" група. Относно Силва, той е впечатлил нашите скаути. Сега ще го гледа и Емил Костадинов и ще видим какво ще стане с него.

- В началото на подготовката заявихте, че вашето желание е Маркиньос и Спас Делев да останат в отбора. Предполагам сте доволен, че така и стана?

- Да, радвам се, че остават в отбора засега. Мисля, че те ще бъдат футболисти на ЦСКА и през пролетния полусезон.

- В какво състояние са вашите футболисти?

- Добро. За разлика от другите години, с тази програма и нововъведения, които вкарахме в тренировките, трябва да влезем още в първия кръг максимално готови. Опитваме се да вървим по такъв път. Други години е имало два-три кръга да влезеш в ритъм. Но сега ще трябва да сме готови 100% още в първия кръг.

- В отбора имаше много проблеми. Сега всичко наред ли е?


- Никога не може всичко да бъде наред. Хубавото е, че подготовката мина добре и се движим по план.

- Достигнаха ли до вас информациите за лиценза на ЦСКА? Как влияят те на вас и футболистите?


- С нас в Турция беше Емил Костадинов. Той ни увери, че ЦСКА. няма проблеми с лиценза. Длъжни сме да му вярваме. Това, което се пише по сайтовете, не би трябвало да се отразява на нас, треньорите, и на играчите.

- Някой от ръководството казвал ли ви е, че има вероятност мачът с Левски да не се състои?

- Не, никой.

- Уточнено ли е всичко около последната среща преди шампионата?

- Да. Съперник ще бъде Чавдар (Бяла Слатина). Мачът ще се играе в събота и трябва да бъде на стадион "Васил Левски". Но още не е напълно сигурно дали ще се играе там или другаде.

- Какво знаете за подготовката на другите отбори?

- Знаем всичко. Изпратихме човек в лагера на Левски. Методи Томанов гледа мача им с Виктория Пилзен, ще гледа и последната им контрола в Кипър. Това е професионално. Така трябва да бъде. Гледаме да правим всичко, което зависи от нас, за да вървим напред.

- Намерихте ли решение как да спрете Гара Дембеле?

- Левски е добър отбор, не е само Дембеле. Те са преди нас в класирането, домакини са. Така че ще трябва да играем срещу 11 от Левски, а не само срещу Дембеле.

- Доколко дербито с Левски ще реши крайното класиране на ЦСКА?

- Ще видим. Все пак има 15 кръга. Много точки има да се събират. Надали един мач е решаващ за цялото първенство.

- Много рано отписаха ЦСКА, но след това вие поехте отбора и той се вдигна. Къде ще се класирате в края на сезона?

- Миналата година март месец също ни отписаха. Някои казаха, че няма да играем в Европа , а в крайна сметка завършихме втори. Тогава бяхме млад екип, сега също. Надявам се отново да тръгнем по този път.

- Да разбираме ли, че целта на ЦСКА е второто място?

- Целта на ЦСКА е винаги да бъде най-високо. Колкото по-нагоре в класирането, толкова по-добре. От нас каквото зависи, го правим и ще продължаваме да го правим. Трябва да съберем повече точки. След тридесетия кръг ще видим кой на кое място е.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация