Етър взе осми нов играч – Ивелин Янев

15:18
Етър взе осми нов играч – Ивелин Янев
Етър Велико Търново днес привлече още един доказан футболист, който е осмото ново име в селекцията - защитникът Ивелин Янев, който играе като ляв бек.

Янев е роден на 23 ноември 1981 г. Родом е от Бургас и е юноша на Нафтекс. Висок е 176 см, тежи 77 кг. Има сериозен стаж в елита с отборите на Нафтекс, Черноморец и Сливен, а последните шест месеца бе в Черноморец (Балчик). Днес Янев подписа договор за година и половина, както и опорният халф Цветомир Валериев. Той дебютира в мача с Вихрен. На 27 години е и също има сериозен стаж в "А" група с отборите на Нафтекс, Сливен, Локомотив (Мз) и отново Сливен. Валериев, който е родом от Враца, идва също от Балчик, където разтрогна договора си.

И двамата нови играчи са с опции в договорите при влизане в "А" група през лятото, те да бъдат удължени автоматично. Така новите имена в отбора станаха осем – Мирослав Миндев, Владимир Зафиров, Цветомир Валериев, Ивелин Янев, Павел Алексиев, Стамен Ангелов, Симеон Баев и Коуаме Фидел. Единствено на котдивоареца все още предстои оформяне на документите, докато останалите седем още утре ще бъдат картотекирани в БФС.

Утре е датата за картотекиране на Етър и прокуристът на клуба Стефан Атанасов ще внесе договорите на седмината.

"Подписахме с двамата договори за по година и половина с опция, живот и здраве, като влезем в "А" група, да продължим и занапред. Обикновено се казва, че селекцията е отворен процес, но на този етап тя вече е приключена. Разполагаме с доста играчи и по-скоро ще освобождаваме", коментира Стефан Атанасов.
Старши треньорът Велин Кефалов обяви, че няма как да не е доволен от селекцията.

"Ивелин Янев го познавам добре. Миналата година като бях в Литекс, много пъти съм го наблюдавал. Няколко мача играхме, определено има качества. Въпросът е, че е необходима бърза адаптация от негова страна. Искам да се внедри в отбора и да показва характера, който знам, че има. Ще бъде полезен за Етър. За Цветомир Валериев имам преки впечатления само от мача с Вихрен и тренировките, но съм много доволен. Търсехме опорен халф и го намерихме в негово лице. Убеден съм, че при едно психическо освобождаване от негова страна, ще бъде пълноценен и полезен за нас. Надявам се, че вече сме запълнили всички невралгични постове, доволен съм от селекцията. Остава обаче всички да оправдаят доверието, което имам към тях и да се докажат пред отбора и пред нашата публика", заяви Велин Кефалов.

Етър днес се раздели с нападателя Димитър Кушев и халфа Георги Христов. "Групата е голяма, нормално е да се разделим с някои хора. Засега това са Димитър Кушев и Георги Христов, разделяме се по взаимно съгласие. Нормално е да разчитаме на 24-25 човека, като минимумът е 20 полеви играчи и трима вратари", заяви Велин Кефалов.

Селекцията, с която основно се занимаваше изпълнителният директор Димитър Манолов, е една от най-впечатляващите в Западната "Б" група и е на път да превърне Етър в абсолютен хегемон в нея. С една-единствена цел – първо място и влизане в "А" група.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация