Арестуваха фен на Кроули Таун, гаврил се с жертвите от Мюнхен

14:56
Арестуваха фен на Кроули Таун, гаврил се с жертвите от Мюнхен
Фен на Кроули Таун получи забрана да посещава мачове на своя тим до края на живота си, след като се изгаври с жертвите на трагедията в Мюнхен в навечерието на мача с Манчестър Юнайтед от ФА Къп през уикенда.

19-годишният фен е бил арестуван от полицията, след като показвал неприятни жестове във видео, което аматьорския тим направи за официалния си сайт, преди пътуването към "Олд Трафорд".

"Мъж от Кроули бе арестуван, заради обидни квалификации и бе пуснат под гаранция до 25 февруари", обяви от полицията в Съсекс в изявление.

"Като част от неговата гаранция той няма да може да пътува за Манчестър за мача на ФК Кроули Таун с Манчестър Юнайтед на 19 февруари, събота", казват още от полицията.

Изпълнителният директор на Кроули Таун Алън Уилямс заяви за "Гардиън", че клубът не е бил наясно с жестовете на своя запалянко. Той заяви: "Ние моментално свалихме видеото от клубния си уебсайт и го премахнахме от YouTube. Повикахме полицията, за да се реши дали да бъдат повдигнати обвинения към идиота, отговорен за случилото се. Той бе наказан да не посещава нашите мачове до живот. Той вече не е добре дошъл при нас. Това трябваше да бъде страхотна седмица за нас, ние играем срещу най-големия клуб. Ако някой смята, че Кроули нарочно смята да обиди по този начин Манчестър Юнайтед, това би ме ядосало повече от всичко друго".

Осем футболисти на Манчестър Юнайтед бяха между 23-ма пътници, които загинаха при катастрофата в Мюнхен през 1958 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари