Роналдо: Много хора ми се смяха за теглото, но не знаеха истината

18:28
Роналдо: Много хора ми се смяха за теглото, но не знаеха истината
Бразилската легенда Роналдо разкри, че проблем с щитовидната жлеза е бил причина за рязкото му напълняване в последните години, но въпреки това той не мрази никой, който му се е подигравал за теглото.

Острието на Коринтианс съобщи, че се отказва от футбола днес на емоционална пресконференция в Сао Пауло.

"Прекратявам кариерата си на професионален футболист", сподели с разтреперен глас Феномена.

"Това бе красива, емоционална, бляскава кариера. През последните две години имаха серия контузия, от единия край до другия, от единия крак до другия, от единия мускул до другия. Болката ме накара да помисля за края на кариерата си", продължи бразилецът.

Той разкри, че има проблем с щитовидната жлеза, който му е пречел да контролира теглото си.

"Преди четири години, в Милано, открих, че имам проблем с щитовидната жлеза, който забавя метаболизма ми и, че за да го контролирам, трябва да взимам хормони, които се смятат за допинг. Много хора трябва да съжалят, че се подиграваха с мен за теглото ми. Но аз не съм ядосан на никого", каза още голмайсторът.

По-рано през годината той потвърди, че иска да играе до края на сезона, но ранното отпадане от Копа Либертадорес и контузиите го накараха да избърза с отказването си. По време на бляскава 14-годишна кариера в Европа, Роналдо вкарваше голове за ПСВ Айндховен, Барселона, Интер, Реал Мадрид и Милан, преди да се завърне в Бразилия през 2008 година. Той спечели Световното първенство с Бразилия през 2002 година и бе част от тима, триумфирал на Мондиал 1994 в САЩ. Роналдо е водещият голмайстор в историята на Световни първенства с 15 попадения. Двукратен носител е на "Златната топка" и има 62 гола в 97 мача за националния отбор на Бразилия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

boreto74
02.03.2011 17:51

*thumb_up* Поздравления.Беше невероятен футболист.Горе главата *thumb_up*

terans4o
14.02.2011 19:08

киксанчи40 ти май не си добре. Още в началото, когато беше написана статията пишеше С БРАЗИЛИЯ!

liverpool9418
14.02.2011 19:06

Можем само да се поклоним пред най-големият ! (bow)

kiksan40
14.02.2011 18:37

"Той спечели Световното първенство в Бразилия през 2002 година".
Световното първенство по футбол през 2002 година е проведено в Южна Корея и Япония... Оправете си глупостите ... *thumb_down*