И Латвия поиска официално разследване от ФИФА и УЕФА

15:52
И Латвия поиска официално разследване от ФИФА и УЕФА
Латвийската футболна федерация се присъедини към Боливия, България и Естония в желанието си ФИФА и УЕФА да разследва двете контроли, включващи четирите отбора, които бяха изиграни миналата седмица в Турция.

Всички голове в тях паднаха от дузпи. Латвия победи Боливия с 2:1, докато Естония направи 2:2 с България в турския курорт Анталия.

Говорителят на Латвийската футболна федерация Мартинс Хартманис заяви, че от организацията му са помолили ФИФА да разследва дали действията на съдията са повлияли на резултата.

Първоначално имаше и неяснота относно рефера на двубоите. Според официалните доклади на БФС и Естонската футболна федерация реферът на контролите е бил унгарецът Кристиан Селмеши.

След това обаче стана ясно, че съдия е бил сънародникът на Селмеши Колош Ленгиел. Латвийската федерация обаче все още не е наясно с това.

"Не успяхме да намерим истинските имена на реферите и страните, които те представят", добави Хартманис. ФИФА съобщи в петък, че е започнала разследване на България- Естония. Боливийската футболна федерация пък съобщи, че отменя контролите си срещу Финландия и България в Турция следващия месец.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация