Наполи срази \"римските вълци\" на \"Олимпико\"

23:45
Наполи срази \"римските вълци\" на \"Олимпико\"
Рома изненадващо допусна първо домакинско поражение от началото на сезона, след като загуби на "Олимпико” от Наполи с 0:2 в среща от 25-ия кръг на Серия "А”. В герой за "небесносините" се превърна Едисон Кавани, който отбеляза и двете попадения.

Срещата не започна добре за "римските вълци”. В 28-ата минута стражът на домакините Жулио Серджо отрази с вещина изстрел на Гаргано от пряк свободен удар. "Вълците” рядко застрашаваха вратата на гостите, пазена от Морган де Санктис и до края на първата част попадения така и не паднаха.

Веднага след почивката в 50-ата минута Наполи поведе в резултата от дузпа. Лавеци изведе на чудесна позиция Марек Хамшик, който бе спънат от Жуан в наказателното поле и последва дузпа, реализирана хладнокръвно от Едисон Кавани откри - 0:1. Това бе 19-и гол за нападателя в Серия "А" от началото на сезона.

В 66-ата минута Марко Касети си отбеляза автогол, но късмет за Рома бе, че в този момент бе отсъдена засада на Сунига, центрирал топката преди попадението.

Рома се опита да натисне съперника и да стигне до равенството. В 75-ата минута Жереми Менес стреля опасно в десния ъгъл на вратата, но Морган де Санктис се намеси отлично и запази мрежата си суха. Минута по-късно пък Езикел Лавеци се измъкна от засадата и излезе сам срещу стража на домакините Жулио Серджо, който изби с крак топката.

В 83-ата минута всичко в мача свърши, след като Едисон Кавани засече на метър от гол линията едно центриране на капитана Канаваро и прати топката в мрежата за крайното 0:2.

Със спечелените три точки Наполи намали преднината на Милан на върха на само три точки и продължава да мечтае за спечелване на Скудетото. След загубата Рома остана на седмо място във временното класиране с актив от 39 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

teenage_head
13.02.2011 12:15

Не може само победи. Много ме е яд, но няма какво да кажа, освен да се стягат и ги искам в тройката *thumb_up* Forza Roma!

shizofrenik
13.02.2011 12:03

Кавани е супер класа това е ясно но като имаш и Лавеци и Хамшик до теб всичко е по-лесно.Наполи тая година са втори или трети вярвайте ми

Javi_Zanetti
13.02.2011 11:39

yamahata В голяма грешка си брат . Виж колко гола е вкарал Кавани и ми кажи всичките ли са на празна врата и просто са му поднесени ... Не знам колко мачове на Наполи си гледал ама явно не са много . Само ще ти кажа да видищ третия гол срещу Ювентус по какъв начин го вкара и да замълчиш *smile*

PalermoFan
13.02.2011 09:38

yamahata много си заблуден бе Кавани е най-големия Нямаш право да казваш че е слаб ! Ако беше останал при най-големите щяхме да сме ж 3ката.Форца Палермо *thumb_up*

terans4o
13.02.2011 09:11

Изумителна игра на Наполи! Невероятни са и Кавани и Лавеци и Хамшик. Само да кажа, че Кавани е под наем от Палермо, но Наполи имат опция да го купят за около 15 милиона. Ако го купят той ще остане при тях поне до следващия зимен прозорец.

yamahata
13.02.2011 08:25

ето пак масувата заблуда Кавани та Кавани ако не съ Лавеци и Хамшик отбора няма върви а Кавани е нападатела те му дават винаги топката на крака на главата и той няма как да не играе

biserms
13.02.2011 07:36

Той не е собственост на Наполи, а на Палермо.В Наполи е под наем !