Спортинг Хихон спря серията от 16 победи на Барса

22:51
Спортинг Хихон спря серията от 16 победи на Барса
Спортинг Хихон изненадващо успя да измъкне в домакинството си на шампиона Барселона точка след  1:1 в среща от 23-ия кръг на испанската Примера дивисион. По този начин тимът от Хихон стопира два рекорда на "каталунци" - за най-много поредни победи в шампионата и за най-много поредни шампионатни успехи като гост. До преди този мач тимът Барса бе постигнал победи в 16 поредни кръга и бе спечелил всичките си 10 гостувания в Примера от началото на сезона.

Наставникът на "каталунците" Хосеп Гуардиола не заложи на обичайния си титулярен състав и включи сред стартовите 11 имената на Хавиер Маскерано и Ибрахим Афелай. Мачът на "Ел Молинон” започна с очакван натиск на гостите от Барселона, които мачкат всеки свой съперник от доста време насам. "Каталунците” владееха инициативата и не даваха на съперника да играе много с топката, но в същото време и не създаваха сериозни опасности пред вратата на домакините.

В 16-ата минута Давид Барал от Спортинг направи самостоятелен пробив по лявото крило, след което навлезе в наказателното поле на Барса, финтира последнователно Жерар Пике и Габриел Милито, след което с прекрасен диагонален изстрел прати топката в долния десен ъгъл на вратата за 1:0.

До края на полувремето възпитаниците на Хосеп Гуардиола се опитаха да реагират и да отвърнат подобаващо на това попадение, но единсвеното по-опасно положение бе един удар от малък ъгъл на Андрес Иниеста, но той бе спасен с вещина от вратаря на Спортинг Куеяр. В крайна сметка тимовете се прибраха напочивка в съблекалните при резултат 1:0 за Спортинг.

След почивката играчите на Барса установиха тотален натиск, като обсадиха вратата на домакините с единствената цел да стигнат до попадения, които да обърнат резултата. В 53-ата минута Лионел Меси бе близо до изравняването, но ударът му от 5 метра бе спасен от вратаря на Споиртинг Куеяр.

Последваха още няколко решаващи намеси на стража на тима от Хихон след удари на Меси, Дани Алвеш и Шави. Все пак вратарят капитулира в 80-ата минута, когато Меси даде пас по конец към Давид Вия, който навлезе в наказателното поле на домакините от Хихон и копна топката, за да прехвърли Куеяр и да изравни за 1:1. След попадението нападателят на "каталунците” не се зарадва, показвайки на всички, че е тръгнал към големия футбол именно като юноша на Спортинг Хихон. И след това попадение Барса продължи да атакува в заключителните десетина минути.

В 87-ата минута "каталунците” бяха адски близо до победен гол, след като Меси се измъкна от опеката на бранител в наказателното поле на домакините и стреля, а ударът му бе неточен. Въпреки това Педро можеше да засече топката отблизо и да я прати във вратата, но не успя да вгорчи за втори път в мача живота на вратаря Куеяр.

Съдията даде 5 минути продължение на срещата, но и в тях Барса не успя да стигне до така желания гол и така прекъсна серията си от 16 поредни победи в Примера дивисион.

Въпреки ремито Барса увеличи преднината си на върха на 8 точки пред Реал (Мадрид), който утре гостува на един от най-силните домакини този сезон Еспаньол.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Manower
13.02.2011 13:42

То беше ясно,че ще стане. Ама не виждам какво толкова му се отделя внимание на това,че са направили Х. Май са прекалено много хората, които завиждат и таят злоба в себе си и точно те вкарват такова мнение и такива истории около Барса. Нищо чак толкова не е станало, няма непобедим отбор. Барса си водят стабилно, играят великолепно и имат шанс да спечелят всички отличия пак! Това е престижно за Хихон, че играха момчетата и направиха Х срещу Барса, а това си е успех! Solo Barca!

messyfan
13.02.2011 12:54

Не мисля,че става въпрос за тото....не и за този мач.По-скоро се пестяхя повече за мача срещу Арсенал в сряда....Това е мое мнение,не ангажирам никой с него разбира се.

ENGLANDFTW
13.02.2011 12:47

Не става въпрос за издънка и осъзнаване, а за пестене на сили..... и може би тото.

sasedq
13.02.2011 12:12

Според мен беше нужна някаква издънка за да се осъзнаят малко.

nO_nAmEe
13.02.2011 10:51

Въпреки този слаб мач.. и загубени 2-точки мисля,че Разликата между първия-Барса и втория -нз кои *lol* ще е от порядака на 10-точки! *party* Не съм фен на Барса.. но това е реалността!

CVORA
13.02.2011 09:33

Барса са пак 6ампиони оо не пак отново и завинаги *wink* барса форевер *beer*

LiverpoolFen20
13.02.2011 09:08

yamahata наистина първото полувреме Барселона играха много зле... Само последните 15 минути играха добре.. Ако Педро не беше пропуснал на празна врата в края на мача ,Барса щеше да ги бие .... Но наистина това е един от най-слабите мачове на Барселона които съм гледал под ръководството на Гуардиола

izrodonomiks
13.02.2011 08:55

Кога съм казал че се кефя че сега Барса са паднали? умен?

yamahata
13.02.2011 08:20

Ако Арсенал им играят толко нахъсано и с бързи контра атаки Барса мое го отнесе с много бавна защита лапетата на Венгер ще се лигавят с тях къде и само да питам къде барса е играла силно в тои мач 1-то полувреме не знаеха къде се намират добре че показваха тоя пике да скача кат изнервена катерица иначе не виждах отбора барса на терена

messyfan
13.02.2011 01:09

е,нека не правим трагедии и излишни умозаключения от този мач.Видя се,че Барселона мачка,играе но реализира само един единствен гол,който ни коства 2 точки,а и при мисълта за мача в сряда с Арсенал....По-важно е да нокаутираме англичаните още в първия мач за да сме сигурни за 1/4 финалите за ШЛ.Утре и Реал ще изгубят точки и статуквото ще се запази.Нека някои фенчета на балета не се кефят толкова много на грешната стъпка на Барса,защото м.април идва и ще ви видим в двата мача за 3 дни срещу Барселона на какво ще заприличате.

Unbeatable_fen
13.02.2011 00:57

Аз да ви си кажа немисля че ще победите Арсенал те да не са отбора от миналата година тогава да не избеоявам кои ги нямаше но тази вижте каталунци и поне си признаите трудно ще ви е особенно на Емиратс *thumb_up* и Пуиол няма да играе 1-вия мач тъй че не се надявайте на победа .

cianin
13.02.2011 00:48

Barca_fen112 евала братле, много точно го каза и аз съм на абсолютно същото мнение, неизбежното се случи и по-добре, че се случи преди двубоя с Арсенал. А и Гуардиола си ескпериментира малко в този мач, Меси игра различно, а и Афелай все още е нов и не се сработва толкова добре с Меси и Шави, веднага след като педро влезна се усети разликата. Липсваше енергичността в атаката и бързите разигравания между много защитници. Въпреки това равенство, съм убеден, че в сряда ще бием Арсенал. Дано Пеп пусне Бускетс, защото той много помага при по-агресивната игра и повече се сработва с останалите от колкото Масчерано.

ruhi952
12.02.2011 23:48

оставете ги тези жалки фенчета на осминреал уее не виждате ли че те завиждат на хихон,еркулес и майорка защото реал от 3год насам точка неможе да вземе от нас само разгроми по 2:6 5;0 ааа тези три отбора направиха нещо *lol* *joking* *party* *smile*

Barca_fen112
12.02.2011 23:40

Бях сигурен просто , че няма да го вземем този мач.. прекалено много станаха поредните победи , прекалено голямо напрежение падна. предстои мач с Арсенал , преди няколко дни пък имаше на националите и его е чудото стана ! Някой най - накрая с паркирал автобус пред вратата ни спря.Попринцип заслужавахме победата , защото доста положения създадоха , но съм по - доволен ,че не биха , иначе само се отлагаше неизбежното и то с все повече мъки натам.. това бе просто един от тезим мачове , в които мачкаш игрово ама не правиш положения и все бъркаш някъде.. а когато те атакуват играеш като ужилен от пчела ... всеки един от ги е почуствал и като играч в мачове .. дори ако стеш и в фифа и пес .. случва се , сега просто трябва си свършат работата срешу арсенал и другия уикенд да си вземат 3те точки както го умеят !

didkomz
12.02.2011 23:21

don_a4o догледай мача до край преди да коментираш, че Барса падат от Хихон, по скоро Хихон трябва да се чувстват късметлий, че не паднаха *smile*

LiverpoolFen20
12.02.2011 23:15

не те знам от кой си просто предполагам... izrod... аз си гледам Барселона и Ливърпул .. Но просто такива бушмени кат тебе дет завиждат ме дразнат и то определено .. Ти си един малоумник на който Реал не може да му доведе щастие и се кефи когато Барса сгрешат ... Реал утре няма да бият Еспаньол и ще видим колко много ще ти знае устата на теб а и на другите... Искам всички "фенове" на Реал след мача с Еспаньол да обсъдим малко двубоя

Felios
12.02.2011 23:09

ChamakhCFF29 е прав но феновете на реал от завист си търсят повод за заяждане..не ми е ясно че едно неможете да разберете че барселона са по-добри от реал

Felios
12.02.2011 23:04

фенове на реал мадрид не забрафвяйте мача с Осасуна *lol*

MeToDueB
12.02.2011 23:03

Май наистина след мачове на националните отбори, следва слаб мач на Барселона .. обичай е напоследък .. и единствената загуба за сезона се случи след събиране на националните отбори *angry*

Felios
12.02.2011 23:00

хайде че не ми се спори всяка жаба да си знае гьола *smile*

insi
12.02.2011 22:59

Много ми е интересно защо коментирате Барселона? Гледайте си Реал и Юнайтед и завиждайте тайно *smile*

izrodonomiks
12.02.2011 22:59

Liverpoolfen гледай си жалкия тимо от Пуул.И не намесвай РМ във всяка една тема на Барса калит/!

Felios
12.02.2011 22:59

завистта няма край..гледай те си вие вашия шибан реал..не говорете за барса..в момента барселона искаха точно да подобрят рекорда.ще видим в сряда като говорите много..реал и фенчетата мн говорят ама като паднат от барса им спират устите като дойде следващия мач пак говоря и пак им спират устите...и това си продалжава така *lol* оле за Барса *beer*

rumen_10
12.02.2011 22:58

Да допълня,Спортинг Хихон се ритаха като магарете цял мач (който не е гледал,не е видял),само така може да спреш БАРСА VISCA EL BARCA!

barsafen4e
12.02.2011 22:57

*beer* Доволен съм на точката предстои ни тежко гостуване на Арсенал *thumb_up* все пак е 1 точка безгрешни отбори няма и Ман4естер и арсенал и Реал всичи губат

rumen_10
12.02.2011 22:57

Смахнатите повиквателни за националните отбори преебаха ритама на БАРСА *angry*

LiverpoolFen20
12.02.2011 22:56

гинеколога ... Да направиш 1:1 с Барселона е престиж и поздравявам Сп.Хихон за мъжеството което показаха... Но като гледам как пишете НЕВЕРОЯТНАТА, ИНЗВЪНЗЕМНАтА, НЕПОБЕДИМАТА, НЕДОСЕГАЕМАта БАРСА виждам че сте заблудените фенове на Реал които си мислят че Реал става за нещо... И все пак казвам да направиш 1:1 с Барселона е престиж но да паднеш 5:0 като съдията ви спаси след като спести поне 1 червен картон ако не са и 2 е позор...

kiko0o0
12.02.2011 22:56

1:1 кфо да се праи ! Неможе само да печелим ! Но не заслужавахме и победа ! *cigarette*

desangele
12.02.2011 22:55

Е не може само да се печели.Все пак това са цели 16 мача победи.Хубавото е че не е загуба *thumb_up*

Ginekologa
12.02.2011 22:52

с клизма 1-1 *joking* *lol* НЕВЕРОЯТНАТА, ИНЗВЪНЗЕМНАтА, НЕПОБЕДИМАТА, НЕДОСЕГАЕМАта БАРСА *lol*

Twixy
12.02.2011 22:42

Видяхте ли гола бе тея по долу *party* Viva Barca *thumb_up*

barsafen4e
12.02.2011 22:42

Яд ме е че при всяка издънка на барселона се пишат ооооо паднахте , нали сте много силни чакаите малко не сме непобедими , просто победите и красивата игра ни прават такива *wink*

LiverpoolFen20
12.02.2011 22:38

абе дон–ачо ... Имаш невероятна логика ... Къде е Осасуна къде е Сп.Хихон ... По тази твоя страшна логика примерно ... Барса-Еркулес 0:2 ; Барса-Реал 5:0 ... Еркулес ще са с класи над Реал ... Ха и стана 1:1 айде фенове на Реал махайте се *smile* в добрия смисъл на думата ...

barsafen4e
12.02.2011 22:35

don_a4o човек оспокои се аз ако пиша коментар на всяка издънка на арсенал ще ми се изтъркат клавишите ! *thumb_up* Нормално е да загубим мислите ни са насочени с мача с Арсенал и освен това не можем да побеждаваме вечно аз се радвам че тук идва загубата а не от арсенал *wink* *beer* НЕКА ФЕНОВЕТЕ на арсенал много да се не радват защото след 2 та мача с тях пак ще се покрият МОЛЯ ВИ!!

StoyanovKST
12.02.2011 22:32

don_a4o Съгласен съм с теб! Странно е и то много! Но немислиш ли че срещу тези отбори биха спечелили повечко парички ако паднат? *smile*

sasedq
12.02.2011 22:29

don_a4o не се надъхвай с 5 коментара ве сладур арсенал ще паднат с 5 гола

StoyanovKST
12.02.2011 22:28

Аз лично не съм фен на испанските отбори, но ми се иска тук мачът да завърши зле за Барса, защото ми се гледа напрегнато първенство в Испания! Иначе късмет на всички! *thumb_up* *beer*

don_a4o
12.02.2011 22:28

от Афелай и Масчерано нищо не става нови попълнения

don_a4o
12.02.2011 22:26

Мислят за нас в Сряда ние ги чакаме и сме готови за борба на 4 фронта водим битки и ще се борим

don_a4o
12.02.2011 22:24

Изненада е не, че падат, а от Хихон и Еркулес-слабаци, разбирам от Валенсия, Атлетико ,Севиля, и тн,които са силни тимове, а те ги бият лесно, странно е, иначе всичко е възможно в футбола

don_a4o
12.02.2011 22:19

и Арсенал ги очаква в Сряда много се кефя

don_a4o
12.02.2011 22:17

още 30мин и Света ще се присмива на Барса, да Реал паднаха от тях и от осасуна, но къде е Хихон къде са Осасуна, нищо нека слязат на Земята, малко подцениха противника, това е изненадата днес от всички изиграни мачове в вс първенства

don_a4o
12.02.2011 22:06

Тъкмо Реал утре да стопи разликата и да стане по-напечено и край с рекордите на Непобедимите Богове от 16 поредни победи хаха а мислехте 0 на 3-4-5 а

don_a4o
12.02.2011 22:05

Дано Барса паднат за да слязат от Земята, не са непобедими и богове, а може и да мислят за мача в Сряда с Арсенал, не е срамно да загубиш, дано стане разбира се

Lahm_Munchen
12.02.2011 22:01

НЕВЕРОЯТНАТА, ИНЗВЪНЗЕМНАХА, НЕПОБЕДИМАТА, НЕДОСЕГАЕМА и не знам си каква Барса пада. *lol* *lol* Тея медий го направиха Барса непобедим отбор.