Черноморец изпусна победата срещу Бран

10:45
Черноморец изпусна победата срещу Бран
В един зрелищен и изключително оспорван двубой Черноморец Бургас пропусна да се поздрави с победата в мач срещу престижен съперник като Бран, като контролната среща между двата тима завърши 0:0.

Тимът от Норвегия е редовен участник в Европейските клубни турнири и се представя на добро ниво в тях. Двубоят започна много динамично, като двата отбора хвърляха изключително много сили в средата на терена. От самото начало "акулите" установиха лек териториален превес и с дълги диагонални пасове поставяха на изпитание защитата на скандинавците. Дяков, Крумов, Тошев и Андонов тормозеха с бързите си пробиви средната линия и крайните бранители на норвежкия тим. Цонков, Старокин, Терзиев и Дянков успяваха да се справят с атаките на противника, а голямото желание на младоците Пехливанов и Костадинов, допринасяше за добрия тонус в играта на бургазлии. Най-чистото положение през първата част се откри пред Цонков, който с прецизен удар намери напречната греда зад вратаря на норвежците. Опасни удари отправиха и Терзиев с глава, както и Тошев. На два пъти и вратарят Стоян Колев се намеси авторитетно при опасности пред своята врата.

През второто полувреме играта запази облика си. За разлика от много други контролни срещи, в тази и двата отбора играеха като на финал. И футболистите на Бран, и тези на Черноморец не искаха да излязат от мача победени, а напротив, да се преборят за победата. Въпреки напрегнатия характер на срещата, старши треньорът на акулите Антон Велков даде възможност на някои от младите футболисти да се включат в игра. През вторите 45 минути на вратата застана 19-годишният Ник Дашев, който също се представи на високо ниво в мача. В последните 15 минути Черноморец показа повече свежест, а разнообразието в атаката внесено от Савио, Лис и Койта можеше да се увенчае с гол в 78-та минута, но центрирана топка, засечена с глава от Лис, премина на сантиметри над напречната греда. Мачът бе изгледан от много мениджъри, треньори - както на български, така и на чужди клубове, скаути от различни страни и почиващи в турския курорт.

Старши треньорът Антон Велков реши да даде половин ден почивка на играчите, които тази сутрин ще направят възстановителна тренировка, а следобед ще се разходят до близкия град Манавгад.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация