Балъков отива в Намибия

08:11
Балъков отива в Намибия
Новият отбор на Красимир Балъков е Глобал Юнайтед и ангажиментът ще отведе българската звезда в Намибия.

Екзотично, но само за два мача. Глобал Юнайтед е наистина глобален клуб, обединяващ повече от 300 футболни знаменитости от цял свят, създаден с благотворителна цел. Актуалната кампания е борбата срещу климатичните промени и с такава цел в началото на април ще се играят два демонстративни мача в намибийската столица Виндхук и в Отави.

Идеологът на Глобал Юнайтед - бившият германски вратар Луц Пфаненщил, е поканил Балъков да пътува за африканската страна и да обуе отново обувките за бенефисите. Двамата бивши играчи се засякоха през януари на неофициалното световно първенство на сняг в швейцарския зимен курорт Ароза и там са разговаряли за африканския воаяж.

Освен Балъков в 300-членния отбор на Глобал Юнайтед личи още един българин - Даниел Боримиров. Все още се прави селекция кои от световните звезди ще пътуват за мачовете в Намибия. В дългия списък се открояват Жан-Мари Пфаф (Белгия), Ринат Дасаев (Русия), Джон Барнс (Англия), Хосе-Луис Чилаверт (Парагвай), Фреди Бобич, Гуидо Бухвалд и Лотар Матеус (Германия). За националния селекционер на България пътуването ще е по-трудно, защото на 26 март има евроквалификация с Швейцария, а на 29-и вероятно ще се организира контрола.

В телефонен разговор Красимир Балъков потвърди от Германия, че е поканен за благотворителния гастрол в Намибия и е готов да откликне.

В момента 44-годишният треньор подготвя стажове в следващите месеци при големи имена в занаята като Феликс Магат (Шалке 04) и Жозе Моуриньо (Реал Мадрид).

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация