Йохан Кройф се завърна в Аякс

14:52

Йохан Кройф се завърна в Аякс
Легендата на холандския футбол Йохан Кройф се завърна за пореден път в Аякс като съветник, след като прие предложението на клуба от Амстердам.

Холандският гранд обяви, че след среща днес между генералния мениджър на тима Рик ван дер Боохг, борда на директорите и Кройф, бившият играч на "лалетата" се е съгласил да стане съветник на клуба по техническите въпроси. Той ще бъде член на един от новосъздадените три борда, който ще се занимава с техническата част на нещата. Останалите два борда ще се фокусират върху финансовите въпроси и неща, свързани с холандската федерация.

От Аякс добавиха, че ще се водят допълнителни разговори дали ролята на Кройф да бъде разширена.

Кройф, който има осем титли на Холандия и три КЕШ-а с клуба от Амстердам като играч, изведе тима като треньор на европейския връх през 1987 година. 63-годишната легенда, освен това, е важна част и от успехите на испанския Барселона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bleid_2
11.02.2011 16:17

Някой ще си помисли че през 1987г са взели КЕШ,така е написано а те взимат КНК,както и да е.Колкото до самата тема си мисля че с неговия чепат характер няма да се застой много на поста си и съвсем скоро пак ще се скара с някой от шефовете на клуба и ще си тръгне!