ЦСКА взе счупения чилиец, праща го в Академик

09:46
ЦСКА взе счупения чилиец, праща го в Академик
ЦСКА привлече потрошения чилийски нападател на Осасуна Николас Медина, съобщава "7 дни спорт". Футболистът се провали на медицинските тестове, но въпреки това червените измислиха начин за неговото привличане.

Клубното ръководство е постигнало договорка с Академик Сафия за вземането на играча под наем от страна на новака в "А" група. Така Медина ще играе за Академик 6 месеца, като изявите му ще бъдат наблюдавани детайлно от щаба на ЦСКА. Ако чилийският нападател се представи добре през пролетния полусезон, ще облече екипа на червените за следващото първенство.

От Осасуна не искат пари за футболиста, а просто да бъде излекуван и да навлезе в добра форма в който и отбор да е. От Армията обаче бяха категорични, че в тима няма място за такъв играч. Освен това червените разполагат с достатъчно нападатели и няма нужда от още една резерва, на която да плащат. Медина е на 23 години и играе като нападател. Преминава в отбора на Осасуна през лятото на 2007 г., като подписва четиригодишен договор. От клуба обаче започват да веднага да го разкарват наляво-надясно. Като за начало Медина е преотстъпен в Ейбар. Там обаче футболистът рядко получава шанс за изява от треньора. През сезон 2008/2009 чилиецът е даден под наем в Уеска, където играе малко по-редовно и в 23 мача отбелязва 3 гола. През миналата година облича и екипа на Кастейон, но вкарва само два гола в 14 срещи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация