Академик София се разпада

14:55
Академик София се разпада
С всеки изминал ден бъдещето на Академик София в "А" група и изобщо в българския футбол изглежда все по-неясно, съобщава официалният сайт на клуба.

Ето и цялото изявление на страницата на "студентите":

"Вместо да мислят само и единствено за предстоящия важен пролетен полусезон, в Академик се чудят как изобщо да започнат този полусезон. Ситуацията в Академик наистина е страшна. От началото на сезона (около 6-7 месеца) играчите са взели едва 2 заплати и няколко премии. На футболистите вече им е писнало да бъдат постоянно залъгвани и сериозно са решили след прибирането си от лагера в Сиде (Турция) да разтрогнат договорите си по вина на клуба.

"Всеки ден ни казват в понеделник ще ви дадем пари, после сряда, петък, но накрая както винаги обещанията не стават факт. И това е всяка седмица. Вече не вярваме на никакви обещания. Писна ни да ни лъжат постоянно", казва играч на Академик. Повечето от играчите имат семейства и деца и са на прага на оцеляването. При това положение наистина само 2 седмици преди началото на пролетния дял на първенството на "А" група бъдещето на "студентите" изглежда твърде неясно.

Не е ясно и при всичките си затруднения Академик ще вземе ли лиценз за следващия сезон. Дори и да успее някак си да се разплати с играчите си, ръководството на "студентите" трябва сериозно да се замисли и за това как ще вземе лиценз за следващия сезон! Само за есенния дял на първенството се натрупаха много задължения от глоби, а ако и играчите разтрогнат по вина на клуба, проблемът наистина ще стане сериозен и лицензът за следващия сезон ще е пред сериозна угроза.

Така проблемите, които са надвиснали над Академик наистина са доста сериозни!".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация