Етър с трансферен удар, \"виолетовите\" привлякоха звезда на Сливен

13:26
Етър с трансферен удар, \"виолетовите\" привлякоха звезда на Сливен
Втородивизионният Етър направи голям трансферен удар с привличането наведнъж на двама опитни и доказани футболисти за двата си най-възлови поста – централен нападател и централен защитник.

Нападателят и досегашен капитан на елитния Сливен Мирослав Миндев вече е играч на „виолетовите“. Само преди месец той отказа на ЦСКА, след като лично президентът на сливенския тим Йордан Лечков го бе предложил на „армейците“. Миндев започна подготовка с Черноморец (Балчик) и дори изкара предсезонния лагер с тима в турския курорт Анталия. Неочаквано обаче треньорът на черноморци Радостин Димов бе освободен от поста си и нападателят моментално си тръгна от клуба. 30-годишният футболист има огромен опит и може да играе като нападател, офанзивен и опорен полузащитник. Той бе избран за най-полезен играч на Сливен за есенния полусезон в анкетата на феновете.

Другото име е на централния защитник Владимир Зафиров. Той скоро ще навърши 28 години и също е рожба на Сливен, после мина през Коналиано, а през 2005/2006 игра за ЦСКА. Кариерата му продължи в Черноморец (Бургас) и Нафтекс, а после – в родния Сливен. През последните два сезона игра за Черноморец (Балчик).

Мирослав Миндев, както и Владимир Зафиров, вчера прекратиха договорите си с Черноморец (Бч) по взаимно съгласие, въпреки че клубът им дължи сериозни суми. „Днес двамата парафираха договори с нас за по 1.5 години и вече са футболисти на „Етър“, потвърди прокуристът на клуба Стефан Атанасов.

„Идването им е страхотен плюс за отбора, те бяха искани от немалко отбори. С тази селекция в „Етър“ вече има достатъчно вътрешна конкуренция“, заяви изпълнителният директор Димитър Манолов.

Мирослав Миндев и Владимир Зафиров вече поеха към Сандански и незабавно ще се присъединят към лагера на етърци, като ще направят дебют с виолетовия екип в събота срещу местния Вихрен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация