Калиакра и Светкавица завършиха 2:2

17:05
Калиакра и Светкавица завършиха 2:2
Калиакра Каварна и Светкавица Търговище не успяха да се победят и завършиха 2:2 в първия мач от стартиралия турнир "Албена къп".

Футболистите на Тони Здравков си осигуриха конфортна преднина от два гола в първите 15 минути, но до края на полувремето тимът от Търговище възстанови равенството. Калиакра поведе в резулата в 10-та минута от дузпа. Вратарят Георгиев спря непозволено Даниел Шмедин и реферът посочи бялата точка. Марко Марков не сгреши – 1:0. В 15-та минута Ивайло Раденцов не остави шанс на стража на Светкавица, след точно изпъление на пряк свободен удар.

След почивката Калиакра бе по-активният тим, но притисна противника по-серизоно едва в последните 20 минути. В 70-та минута Филипов засече добре центриране от корнер, но бранител на Светкавица изби от голлинията. В последвалия корнер Антон Димитров стреля с глава, но вратарят Георгиев изби. Няколко минути по-късно каварненският тим можеше да поведе отново в резултата, но техен гол не бе зачетен заради извършено нарушение. В 85-та минута Марков стрeля опасно с глава, но ударът му мина встрани от вратата. Пет минути по-късно Кателиев вкара гол, който обаче бе отменен заради несъществуващата засада.

Така двата отбора си поделиха по 1 точка. В петък Калиакра ще изиграе втория си мач от турнира срещу Доростол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация