Блатер: Мондиал 2022 ще се играе през лятото

13:11
Блатер: Мондиал 2022 ще се играе през лятото
Президентът на ФИФА Сеп Блатер явно е сменил мнението си относно това кога да бъде проведен Мондиал 2022 в Катар, като сега швейцарецът очаква Световното първенство да се проведе през лятото, макар че заяви друго само преди месец.

Ръководното тяло в световния футбол смяташе да проведе турнира през зимата, предвид страхотната жега в страната, която ще изпитат играчите през лятото.

Миналият месец самият Блатер потвърди това, заявявайки, че очаква първенството да бъде през зимата. Сега обаче ФИФА са сменили мнението си, след като идеята за зимен Мондиал срещна много критики.

"Всичко е готово за лятото", сподели Блатер за "BBC".

"Не служа нито на едното, нито на другото. Това, което казах е, че зимата не е само през януари или февруари. Мисля, че за момента тази възможност е \'замразена\'", добави той. Блатер добави, че Мондиалът ще бъде домакинстван изцяло от Катар, след като се появиха информации, че Бахрейн и ОАЕ могат да станат ко-домакини на турнира. "Всичко е подготвено за лятото и всички 64 мача ще бъдат играни на територията на Катар", каза още Блатер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Fabregas_boy
07.02.2011 20:50

Хайде,хайде,щом има ски писти в Дубай ще измислят и начин да охлаждат стадионите. *wink*