Рой Ходжсън фаворит да замени Ди Матео в Уест Бромич

12:29
Рой Ходжсън фаворит да замени Ди Матео в Уест Бромич
Бившият наставник на Фулъм и Ливърпул Рой Ходжсън е фаворит за поста мениджър на Уест Бромич Албиън, вакантен след вчерашното уволнение на Роберто ди Матео, пишат британските медии.

Ходжсън се раздели по взаимно съгласие с Ливърпул през януари и може съвсем скоро да се върне в играта, след като ръководството на УБА вижда в него човека, който е способен да задържи тима от "Хоуторнс" в Премиършип.

За временен мениджър вчера бе назначен бившия играч на "дроздовете" Майкъл Епълтън. Ако не се стигне до бързо развитие на събитията през следващите няколко дни, Епълтън ще изведе УБА в съботния мач срещу Уест Хям. Гаранции, че Ходжсън ще приеме предложението няма, а в пресата се споменава и името на Крис Хютън като вероятен наследник на Ди Матео. Друг вариант е Дерек МакИнес, настоящ мениджър на шотландския Сейнт Джонсън, когото УБА опита да привлече през 2009 г. Задачата по спасяването на "дроздовете" не е лека, но не и невъзможна и уволнението на Роберто Ди Матео при по-внимателно разглеждане на ситуацията може да се окаже щателно премислен ход от страна на ръководството. В близките две седмици на УБА им предстоят две ключови срещи с конкурентите в борбата за оцеляване Уест Хям и Уулвърхямптън, а на "Хоуторнс" се надяват, че новият наставник може да даде на играчите нужния психологически импулс. В същото време Ди Матео направи заявление, в което не скрива, че е разочарован от новината за своето уволнение.

"Бях крайно учуден и разочарован, когато научих, че съм освободен. Завоюването на място във Висшата лига миналия сезон стана един от кулминационните моменти в цялата ми кариера. Това е много труден шампионат и ни се наложи да се сражаваме с фантастични отбори, но показахме, че можем да се конкурираме с най-добрите. Разочарован съм, тъй като не ми дадоха шанс да водя тима в този решаващ период за оставане в Премиършип", заяви Ди Матео.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация