ПСЖ пропусна да настигне Лил, Марсилия вече е четвърти

12:00
ПСЖ пропусна да настигне Лил, Марсилия вече е четвърти
Пари Сент Жермен пропусна шанс да се доближи на една точка от лидера в Лига 1 Лил, след като загуби с 0:1 от Рен.

Ясине Брахими отбеляза победния гол за Рен в 19-та минута, а с успеха тимът му се изкачи до третото място в класирането и се изравни с парижани, които са втори, като и двата тима имат по 37 точки. Лил може да дръпне със седем точки на върха, ако победи Оксер в неделя.

Шампионите Марсилия пък спечелиха ценна победа над Арле, като Андре-Пиер Жиняк вкара решаващото попадения през второто полувреме на "Велодром". Два гола през първата част на Ривиер пък стигнаха за успеха на Сент-Етиен с 2:1 над Монпелие. Резервата Йонас Мартин върна един гол за Монпелие в края, но все пак гостите спечелиха, изкачвайки се до петата позиция в класирането.

Гол на Неманя Пейчинович бе достатъчен за победата на Ница над Сошо с 1:0, като това бе пети успех за победителите у дома.

Головата серия на Кевин Гамейро продължи при победата на Лориен с 2:0 над Каен. Амалфитано изведе Лориен напред в 22-та минута, а Гамейро удвои четири минути преди края. Така Лориен е вече девети, а Каен ще трябва да се бори със зъби и нокти за оставането си в Лига 1. Ланс също остава в зоната на изпадащите след равенство 1:1 с Валенсиен. Джемаа изведе Ланс напред в 37-та минута, но само две по-късно Досеви изравни, за Валенсиен, които са 13-ти в класирането. Страхотен гол от фаул на Бруно Груги две минути преди края даде на Брест първата им победа от ноември насам, 2:1 над Нанси. Джоната Айте изведе домакините напред преди почивката, но гостите изравниха чрез автогол на Апанга, преди да падне красивото попадение на Груги.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация