Нойер и гредите не позволиха на Дортмунд да бие Шалке 04

23:19
Нойер и гредите не позволиха на Дортмунд да бие Шалке 04
Въпреки огромното си превъзходство Борусия Дортмунд не успя да спечели на своя "Сигнал Идуна” срещу "кръвния враг” Шалке 04 и се задоволи само с точка след 0:0 в 137-ото издание на това Рурски дерби, с което бе сложено началото на 21-ия кръг в Бундеслигата.

Германският национален страж Мануел Нойер и гредите помогнаха най-много в тази петък вечер на гостите от Гелзенкихен, които трябва да бъдат доволни от спечелената точка.

Мачът започна със силен домакински натиск и още в 3-ата минута Борусия можеше да поведе в резултата, след като Марио Гьотце излезе сам срещу Нойер, който реагира по чудесен начин и ранен гол за "жълто-черните”. Само след още 120 секунди игра вратарят на "миньорите” пак спаси отбора си, след като излезе предвидливо и пресрещна навреме Якоб Блашчиковски.

Натискът на домакините продължи със скоростни атаки към вратата на "кралскосините” и всичко изглеждаше така, сякаш голът ще падне всеки момент. В 17-ата минута и парагвайският голмайстор на Борусия Лукас Бариос не можа да преодолее отблизо с удара си Нойер. След още 4 минути пък Блашчиковски излезе очи в очи с Нойер, който отново успя да отрази удара на поляка. В края на първата част постепенно натискът на "жълто-черните” отслабна и до гол така и не се стигна.

След почивката в 55-ата минута Бариос с удар отблизо прати топката във външната страна на гредата. Гостите отвърнаха с многоходова атака, която Фарфан завърши с удар над гредата от границата на малкото наказателно поле. Това бе и единственото по-сериозно положение за Шалке 04 в мача.

"Миньорите” се отбраняваха по-добре, отколкото през първата част и положенията пред Нойер бяха рядкост, а играта се поизравни. Чак в 77-ата минута дойде и следващия шанс за гол на Борусия, но отново Нойер блесна, като излезе далеч пред наказателното поле на "кралскосините” и пресрещне изкачащия сам срещу него Левандовски, който стреля, но топката бе избита с коляно от вратаря.

Най-големият пропуск в мача бе в 84-ата минута, когато Гьотце не успя да уцели вратата, на която дори не бе излезлия напред Нойер, а топката се удари в страничната греда и след това избита от бранителите на гостите от Гелзенкирхен. До края на мача не се случи нищо и така двата тима поделиха по точка.

Борусия Дортмунд остана лидер с актив от 51 точки и убедителна преднина пред втория Байер Леверкузен с 39 и третия Байерн Мюнхен с 36, но те могат да съкратят леко преднината на "вестфалци” с евентуални победи утре. Със спечелената точка пък Шалке 04 се изкачи временно на 9-ото място с актив от 26 точки.
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Unbeatable_fen
05.02.2011 00:06

Феноменален НОЙЕР спаси шалке но все пак спечелих на точен 49 точки и от Еврото 1-вия ми мач