Любо Пенев: Не ме занимавайте с глупости

16:55
Любо Пенев: Не ме занимавайте с глупости
Треньорът на Литекс Любослав Пенев отдели няколко минути на репортерите след контролата с Малеш Микрево, завършила 0:0, но не пожела да коментира последните публикации в пресата, които ядосаха президента на тима Трифон Попов.

Легендарният нападател от близкото минало обяви, че не вижда проблем в това, че тимът му не вкара гол.

"Последен мач от втория етап, нормално, приключваме лагера в Сандански, обядваме и си тръгваме. Положителна оценка за целия лагер. Не е необходима оценка за мача, не са ми важни тези точки", коментира Пенев.

Относно напускането на основния голмайстор Нифлор, наставникът отчете: "Работим и с него, и без него. Без значение как се казва футболистът. Според спортната форма, всеки заслужава доверие. Това е нормално за кариерата на един футболист, има трансфер, ОК, приема се, продължаваме напред, всичко е нормално.

Прекрасно знам в какво състояние са момчетата, аз ги натоварвам достатъчно. Съвсем закономерно е. Добре потренирахме. Аз нарочно искам да влизат уморени в мачовете. Проблем щеше да е, ако нямаше положения", продължи Пенев за ситуацията в тима и липсата на попадения.

За проверките, които Литекс ще играе в Турция, той добави: "Много сериозни противници. Търсим по-силни отбори, по такъв начин е направена програмата".

Очаквано, той отказа да сподели кого обмисля за титулярния си състав: "Няма да ви кажа. Работя с абсолютно всички. Никой не се ползва с преференции. Който заслужава, играе"

"Гледаме за интересни футболисти във всички линии. Но не искам да влизам в подробности". каза Пенев за евентуални трансфери преди началото на пролетния полусезон.

За новото попълнение Джерманович, треньорът каза: "Още време ще му трябва. Нов е, за него всичко е ново, и треньорско ръководство, схема на игра, тренировки. Още малко време му трябва за адаптация".

И запитан за публикациите в последно време около Литекс, Любо Пенев в типичен стил напусна сцената с: "Не ме занимавайте с глупости, моля ви се, момчета".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация