Боримиров отпадна за помощник на Матеус

09:02
Боримиров отпадна за помощник на Матеус
Вариантите за нов помощник на селекционера на България Лотар Матеус в националния отбор намаляха с един. Вчера стана ясно, че от списъка с четирима кандидати е отпаднал Даниел Боримиров. Така опциите за заместник на присъединилия се към Станимир Стоилов в “Анортозис” Цанко Цветанов са Илия Груев, Мариан Христов и Адалберт Зафиров, съобщава "24 часа".

Матеус трябва да вземе решение и да го съгласува с президента на БФС Борислав Михайлов до края на седмицата. В понеделник щабът без германеца, който ще пристигне направо в Турция, заминава за Анталия, където на 9 февруари играем контрола с Естония.

С най-големи шансове да стане асистент на световния и европейски шампион е Груев. Той игра 6 г. в родината на Лотар, а след това живее там, като се изключи периодът, в който бе помощник на Красимир Балъков в “Черноморец”.

Вчера юношата на “Левски” пътува до Мюнхен за среща с Матеус. На нея селекционерът се е запознал с погледа на Груев върху българския футбол и опита му в треньорската работа и останал с отлични впечатления.

В същото време стана ясно, че групата от 23-ма играчи за приятелската среща сестонците е намалена с двама футболисти. В състава няма да са възстановяващият се от контузия нападател на “Кайзерслаутерн” Илиян Мицански и защитникът на ЦСКА Павел Виданов. Информациите, че нападателят на “червените” Спас Делев ще бъде викнат за спаринга се оказаха неверни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация