Арсенал обърна Евертън и остава в битката за титлата

23:40
Арсенал обърна Евертън и остава в битката за титлата
Арсенал обърна Евертън на своя "Емирейтс" с 2:1 в среща от 25-ия кръг на английската Висша лига. На почивката "топчиите" губеха с 0:1 след гол от засада на Луис Саха, но през втората част Андрей Аршавин и Лаурент Косчиелни донесоха успеха на лондончани.

Мачът започна с обичайния домакински натиск, който обаче не доведе до нищо опасно пред вратата на „карамелите”. В 8-ата минута гостите от Евертън стигнаха първи до голово положение, след като Фил Невил стреля опасно от пряк свободен удар, но покрай вратата на „артилеристите. Изненадващо в 23-ата минута „карамелите” поведоха в резултата, след като Шиймъс Коулман подаде към намиращия се в засада Луис Саха и последният не сгреши за 0:1. В този случай съдията си затвори очите и призна гола. След гола „топчиите” се опитаха да натиснат в търсене на изравнително попадение. В 36-ата минута Робин ван Перси стреля опасно от средно разстояние, но ударът му премина над вратата. До края на полувремето не се стигна до нови попадения и Арсенал се оттегли на почивка с гол пасив.

След почивката „топчиите” натиснаха и в 48-ата минута Томаш Росицки изведе на чудесна позиция Робин ван Перси, но холандецът отново не можа да намери очертанията на вратата. В 55-ата минута Ван Перси отново пробва късмета си и този път ударът му бе точен, но уловен с вещина от стража на Тим Хауърд. Териториалното превъзходство на Арсенал бе материализирано в 70-ата минута, когато Сеск Фабрегас даде страхотен прехвърлящ пас към Андрей Аршавин и руснакът с воле матира Тим Хауърд за 1:1. След още 5 минути игра „артилеристите” направиха пълен обрат, след като при изпълнение на един корнер бранителят Лаурент Косчиелни бе оставен непокрит и с глава прати топката в мрежата за 1:2. След това попадение домакините се дръпнаха в отбрана, но нападателите на „карамелите” не бяха в състояние да променят развоя на срещата. Така Арсенал взе задължителни три точки в битката за титлата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ricky85
02.02.2011 12:55

MegaHard Арсенал играе най красивия футбол измежду отборите в Англия, но не и в света. Всички знаем кой е най добрия отбор и кой играе най красивия футбол в света. И Не не ме е яд, че биете даже се радвам, че сте единствения отбор в Англия който побеждава с красив и нападателен футбол. Яд ме е ,че всеки мач се оплаквате от съдята. Все някой друг ви е виновен когато неможете да биете. Същата работа като Моуриньо. В началото съдиите бяха виновни. После Валдано, че не му купува нападател. Купиха му нападател. След загубата от Осасуна измисли, че играчите не могат да играят сряда-събота. Никога не търси вината в себе си. Той е виновен само за успехите. И съм сигурен, че след края на сезона ще ибяга без нито една спечелена купа и ще обвини целия свят за несполучливия му сезон. Отклоних се малко от темата *lol* но и вие донякъде сте същите. Ето това ме дразни. Айде без лоши чувства *beer*

tttt
02.02.2011 11:22

rokera_henry ти си тъп циганин и неможе да го проумееш *lol* ние говорим за тая тема а не за другите виж 1 во кой е виновен и защо намесих Меси *thumb_up* ония намесва руни е руни не ви вкара 4 ..

MegaHard
02.02.2011 08:59

ricky осъзнай се бе човече ? на мача Блекпул - Сити дали нямаше дузпа , когато рафаел зверски избута Дж. Кембъл ?! Яд ли те е , че Венгер каза в началото на годината ( преди мача с Блекбърн) че тази година Арсенал ще се бори са всички трофеи и какво стана ? ТАКА ЛИ Е ? Да ! *wink* толкова много ли ви е яд бе деца ? Нестига , че Арсенал дава най-приятният за гледане футбол , ами вече и диема не го дават , а и тука някакви деца приказват само.. Яд ли ви е , че Арсенал пак доказа че може да обръща без странична помощ *joking* *beer*

Arsenalsk1
02.02.2011 01:41

Тео Уолкотт 1989,Денилсон 1988, Александр Сонг 1987,Джек Уилшир 1992,Йоан Джуру 1987,Киран
Гиббс 1989,Никлас Бентнер 1988, Войцех Щенсный 1990,Сеск Фабрегас 1987,Самир Насри 1987, ricky85 как да ги нарека тези момчета освен младежи ? Ако имаш предложение кажи.И това дето казваш че са световни звезди не значи че не са младежи и моля те не казвай че бълнувам нещо.Аз не бълнувам а си си гледам любимия отбор.И такива като марк клаттенбург и ховард веб няма да ме накарат да не ги обичам.Колко и да ни порязват пак ще сме си отбор който мачка с игра това го знаят всички.

Arsenalsk1
02.02.2011 01:31

ricky85 Кой се оплаква ? Аз се гордея че биеме със игра.Явно не си гледал днешния мач и не си видял гола на Евертън.Ако имаш начин виж го в нета и кажи със ръка на сърцето дале не ни поряза рефера...

rokera_henry
02.02.2011 01:13

Едното жалко нещо е това, че много от нещата са истина, а другото е че, няма да можем да излезем с целия си титулярен състав против Барса, но нека си лаят, те само това могат, а това е другото жалко нещо..

ricky85
02.02.2011 01:10

Хахахахаха стига бе хора, всеки мач се оплаквате от съдията. Не мислите ли, че прекалявате вече. Едва ли не вашия "велик" Арсенал е срещу целия свят. Всички съдий свирят срещу вас. Айде стига с тези жалки оправдания не сте Ботев(Криводол) все пак. Arsenalsk1 и ти пък какви младежи бълнуваш. Както каза Мауриньо тези оправдания вече не са актуални. Половината ви играчи са над 23-25 години. Фабрегас, Насри, Ван Перси, Аршавин са вече звезди от световна величина. Сигурен съм, че след 2 седмици като паднете съвсем закономерно от Барса пак ще има жалки оправдания. Жалка история.

Arsenalsk1
02.02.2011 01:04

Arsenalsk1 хареса коментара на HristoTanca и да добавя единствено може да ни подхлъзнат съдиите как то се опитваха да направят днес.

HristoTanca
02.02.2011 00:53

Браво на момчетата.Просто нямам ко да каца!Адски напрегнат мач.От ,като Евартън поведеха до самия край съм стоял на нокти!Много ,много трудна победа.Момчетата определено за пореден път показаха ,че имат характер.Дано ,така продължаваме!Друго да кажа след това ,като пуснах телевизора на тия да им чуя коментарите тоя госта просто какво изцепи: "Ако Арсенал станат шампион ,това няма да е заради това ,че са над всички този сезон , ами заради това че манчо са се подхлъзнали".Сякаш манчо този сезон мачкат всеки мач ,като за световно , което просто не е така ,но ,както и да е.Арсенал в момента не са на първо място само и само заради това ,че те самите се похлъзнаха няколко пъти , а просто можеше и вообще да не се стига до толкова издънки.Говоря за мачоете с Уест Бромич , Уигън ,Тотнъм , Ман Сити и още нешо имаше ,ама ,както и да е!Дайте да се гледаме себе си и да се надяваме да продължаваме , така !

rokera_henry
02.02.2011 00:23

tttt, знаем, че репертоара ти се е изчерпал и речника ти е толкова беден, че само можеш да копираш лафовете на другите, а това, че на всяка тема говориш за Меси какво направил, вече го запомнихме на изуст. Не се излагай като пишеш вече, защото някой може да те помисли за тъп, ама като пропишеш, всички се убеждаваме в това. Айде, няма да те храня повече, че ще се увеличат комплексите ти, които никак не са малко. Съдейки по акъла ти, утре си на ясла, бягай да си лягаш, неграмотен циганин такъв!

Arsenalsk1
02.02.2011 00:17

Ето потенциално трудни за 2 та отбора МЮ и на Арсенал мачове.Челси- Манчестър Юнайтед
Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити
Ливърпул - Манчестър Юнайтед
Арсенал - Манчестър Юнайтед
Манчестър Юнайтед - Челси

Тотнъм - Арсенал
Арсенал - Ливърпул
Арсенал - Манчестър Юнайтед
Според мен който преодолее най добре тези мачове той ще триумфира на края.Нека по добрия да победи.

tttt
02.02.2011 00:06

rokera_henry теб природата те е наказала толко,че не си за показване бе *lol* хахахах много ясно ,че си лапе кво ми говориш що съм дал Меси за пример като онова смешно фенче на арсенал RosickyBoy ми говори за руни хахаха заради тва дадох примера ама ти си тъп и неможе да разбереш *thumb_up*

Unbeatable_fen
01.02.2011 23:54

Браво на Арсенал когато видях 0-1 си помислих че така и ще завърши и както някои други първенства и в Англия ще стане ясен шампиона но интригата се запазва *beer*

Arsenalsk1
01.02.2011 23:46

Абе ей и срещу 14 барабар със съдиите и техните "случайни" и "неволни" грешки БИЕМЕ и пак ще биеме в 85 минута пак Озман беше в засада и удари с главата обаче съдията не виждаи като не вкара тогава отсъди фаул в наша ползатънки терикатски подпирания.Обаче ние оставаме във битката играем на 4 фронта и продължаваме със високо вдигната глава.Браво на тези младежи които играят ФУТБОЛ.Go Gunners Goooo.

mencho
01.02.2011 23:44

Честито на всички фенове на Арсенал дано продължаваме само така за напред *wink* *beer* САМО АРСЕНАЛ ! ШАМПИОНИ *thumb_up*

rokera_henry
01.02.2011 23:44

аххахахах, лапе вика хахахахха, дори не намирам смисъл да те коментирам, комоли да те обиждам, понеже то природата достатъчно те е обидила.. Щом тръгваш да ме обиждаш, значи съм бил близо до истината.. Но така е, слабите винаги тръгват да обиждат, като опре яйцето до дупето.. *smile* Браво на Арсенал за победата и все така да продължаваме!!!

RosickyBoy
01.02.2011 23:42

Не Аршавин обърна мача, "Руский Стандарт" го направи! *joking* *beer*

efc27
01.02.2011 23:33

Честита победа на феновете на Арсенал,дано продължавате така *thumb_up*

tttt
01.02.2011 23:30

rokera_henry Не ми се вживявай бе лапе я виж ония RosickyBoy ми говори за руни и аз му казвам,че не съм фен на юнайтед да не ми бръщолевите глупости *thumb_up*

rokera_henry
01.02.2011 23:21

ttt, тва е мач между Арсенал и Евертън, какъв меси те гони, или ти е в сънищата и нещо ти прави? Меси та Меси.. Тва ако мине още някоя година пак ли за тоя мач ще говориш, независимо, че не става никъде дума за Барселона, камоли за техен играч...

korektor
01.02.2011 23:18

говорете сега бе утрепки грознииии 2:1 ко стана аиде сички да си мълчат

tttt
01.02.2011 23:03

RosickyBoy Не съм фен на юнайтед бе убитак *lol* има един Меси дето ви вкара 4 него гледай *thumb_up*

vasko94
01.02.2011 23:01

Дано да ги обърнем , писна ми да губим ценни точки заради някакви си калпави съдии незнам за кой път ни ощетяват. *sick* *thumb_down* *angry*

SuNiTo
01.02.2011 22:57

ее Madoto_1 явно пак намираш оправадание с съдиите, но няма нищо гледай си Арсенал, а Юнайтед ще вземат явно 19- та титла, но така е цял живот оправдания *lol* ГГМЮ *party* *devil*

Arsenalsk1
01.02.2011 22:56

Еми кой играе коефициент 1.15 ? Та после се оплаквате и ги обиждате...

RosickyBoy
01.02.2011 22:48

tttt, я си гледай оня Шрек там дето вкарва 3тия си гол от година и повече сигурно, не ги броя и недей да смамиш в теми за Арсенал, парцал *thumb_up*

nofx
01.02.2011 22:46

тия мъртавци могат ли да бият някои или пак ше сасипят на хората тотото?

Arsenalsk1
01.02.2011 22:40

С една дума тези ситуации съдиите учат в спортните академии и прилахат и много изпити и стаж докат стигнат в Премиършип.Но тези сега правят експерименти пълини некадърници и неадекватници.Такова чудо не бях виждал.

tttt
01.02.2011 22:37

хаххаха коментарите колко сте жалки и смешни секи път сте така както и да е *lol*

Arsenalsk1
01.02.2011 22:36

колега прав си НО ПО ВРЕМЕ НА ПОДАВАНЕТО този Saha е във засада 2 метра.Преди топката да докосне нашия играч той е длъжен да вдигне флагчето.А вдигне ли флагчето вече се регистрира засада.Той изобщо не вдигна и топката тогава закачи нашия играч.

Madoto_1
01.02.2011 22:32

kurgolqm не, защото се брой като рикушет.Ако Кошчелни се опитва да подаде топката и сгреши и тя попадне в играч на Евертън тогава не е засада, но това което той направи се брой за рикушет.

kurgolqm
01.02.2011 22:30

абе и аз съм за арсенал ,но след като Косчелни докосва топката засадата не отпада ли по правилата не е ли така ?

Arsenalsk1
01.02.2011 22:28

Скапан съдия.Тази вечер е да ни резне ама яката.

efc27
01.02.2011 22:20

Много съм засрамен от този гол,който вкарахме *sad*

Arsenalsk1
01.02.2011 22:17

Писна ми вече се, в наша вреда грешат тези "рефери"

Madoto_1
01.02.2011 22:15

Това е ФА опитвайки да спечели титлата на манаф. юнайтед. *lol* *lol* Да им е честита титлата, с такива съдии нямаме никакъв шанс.

Arsenalsk1
01.02.2011 22:15

Престъпно съдийство.2 метра засада.Какво е тва бе ?