Валенсия и Виляреал спретнаха зелищно реми на Местая

09:43
Валенсия и Виляреал спретнаха зелищно реми на Местая
Валенсия и Виляреал завършиха 3:3 на "Местая" в късното съботно дерби от испонската Примера.

Срещата започна чудесно за домакините, които поведоха още в първата минута с гол на Рубен Бараха. Той се разписа с глава след центриране на Хоакин отдясно. В 10-а минута Валенсия вкара втори гол, след като Давид Албелда намери с хубав пас голаджията Вийя и нападателят не остави шансове на Лопес.

Положението стана още по-неприятно за гостите в 22-а минута, когато защитникът Гонсало Прадо трябваше да напусне принудително играта заради травма. Неговата смяна Фабрисио Фуентес вкара гол с глава в 45-а минута след изпълнение на ъглов удар. Броени минути преди това, късметът бе на два пъти с гостите. В 38-а минута Давид Вийя уцели гредата, а в 42-а същото стори и Хоакин.

В 77-а минута Виляреал стигна до равенството с попадение на Хосеба Йоренте. Гостите обаче нямаха време да се зарадват, тъй като много бързо домакините отново поведоха. Автор на попадението бе влезлият като резерва бразилски халф Еду, който бе точен с глава след асистенция на Хоакин. Виляреал обаче не се предаде и в 82-а минута Капдевиля падна в наказателното поле на Валенсия и съдията посочи бялата точка. Джузепе Роси превърна дузпата в гол за крайното 3:3.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

AriesBG
11.01.2009 12:22

Този мач го гледах и ето какво ще споделя
Валенсия имаха тотално превъзходство откъм голови положения.Много добра игра ,но си личеше липсата на концентрация пред гола.Направиха чудовищни пропуски и Виля и Силва и Хуакин.Според мен тактически объркаха мача.След влизането на старото куче Пирес за гостите започнаха едни пробиви по лявото крило от където дойде и изравняващия гол при 2:2.После пак отам пробиха и Хуакин подпря леко играч на Виляреал ,който не пропусна да падне в наказателното за дузпата.Валенсия игра много добре но увлечени в атаката и Хуакин и Алмейда оголиха зоните си , освен това вратаря на Валенсия ми се струва доста слаб и това доста попречи на отбора