Дортмунд продължи похода към титлата с класика над Волфсбург

18:21
Дортмунд продължи похода към титлата с класика над Волфсбург
В най-интригуващия сблъсък от 20-ия кръг на Бундеслигата Волфсбург загуби от лидера Борусия Дортмунд с класическото 0:3. В герой за вестфалци се превърнаха Лукас Бариос, Нури Сахин и Мат Хюмелс, реализирали попаденията за успеха.

Още в 1-ата минута звездата на домакините Диего изпълни пряк свободен удар отляво близо до ъгъла на наказателното поле и прати топката в мрежата, но от външната страна. Отговорът на Борусия Дортмунд бе почти мигновен и 60 секунди по-късно гостите организираха скоростна контраатака. Нури Сахин подаде към нахлуващия по лявото крило Марио Гьотце, който намери абсолютно непокрития в наказателното поле на домакините Лукас Бариос и за последния не представляваше никаква трудност да прати топката в почти опразнената врата – 0:1.

В 9-ата минута след изпълнен от Диего корнер Графите имаше шанс да изравни, но ударът му с глава от 5 метра мина покрай вратата. В ответната атака пък гостите стигнаха до ъглов удар, а след неговото изпълнение Бариос стреля опасно с глава и се наложи Жосуе да изчисти от гол линията, предотвратявайки втори гол във вратата на „вълците”.

В следващите минути играта се поуспокои и чак в 22-ата минута дойде следващото голово положение. Удар на Марио Гьотце от границата на наказателното поле премина застрашително покрай вратата на домакините, пазена от Диего Беналио. Минутка преди това наставникът на „вълците” Стив Макларън бе принуден да извърши смяна, като на мястото на контузилия се Саша Ритер в игра пусна Томас Каленберг.

До края на полувремето гостите от Дортмунд продължиха да диктуват случващото се на терена. Така в 40-ата минута те стигнаха до втори гол, който стана по почти същия начин, както и първия. Този път по лявото крило се откъсна голмайсторът на първото попадение Лукас Бариос, който центрира в наказателното поле към непокрития Нури Сахин. Бранителят на домакините Мадлунг се опита да стигне първи до топката и да изчисти, но го направи в крака на Сахин, след което топката се озова за втори път във вратата на Беналио – 0:2. В заключителните 5 минути на първата част не се случи нищо изненадващо. 

След почивката играчите Борусия продължиха да диктуват темпото не игра, като не даваха много шансове на домакините да се доближават много до вратата, пазена от Роман Вайденфелер. В 54-ата минута удар от пряк свободен удар на Сахин срещна стената. Стигна се до няколко сериозни единоборства и  влизането на лекарските екипи на няколко пъти. Головите положения пред двете врати липсваха до 70-ата минута, когато хубав диагонален удар на Гроскройц бе отразен с вещина от стража на "вълците" Беналио. След още 60 секунди обаче швейцарският вратар нямаше никакви шансове, след като МатХюмелс се разписа от непосредствена близост за 0:3 след асистенция на Нури Сахин. 

В другите срещи от този съботен следобед Шалке 04 загуби у дома от Хофенхайм с 0:1, Санкт Паули надви на свой терен Кьолн с 3:0, Вердер Бремен падна от Байерн Мюнхен с 1:3, а Нюрнберг успя да излъже Хамбургер с 2:0. 

Стартовите състави на Волфсбург и Дортмунд:

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

strong4chelsea
30.01.2011 00:19

ХАХА наскоро слушах че Дортмун нямало да успеят да си опазят преднината *lol*

Unbeatable_fen
29.01.2011 18:26

То Дортмунд как няма да бият Волфсбург като продаде Дзеко си отслаби нападението и нормално *angry* BAYErn UBER ALLES !!! *beer*

sasedq
29.01.2011 17:04

Стив Макларън за предстоящия двубой няма да може да разчита на Сергей Каримов, Симон Кяер, Юлиан Кламт, Михаел Шулце, Макото Хасебе, Филип Кройелс, Себастиан Шиндцийлорц, Кевин Волце, Графите, Фабиан Клоз и Марио Манджукич. Така пише в анализи *lol*