Михайлов официално кандидат за място в Изпълкома на УЕФА

14:54
Михайлов официално кандидат за място в Изпълкома на УЕФА
Президентът на БФС Борислав Михайлов ще се бори за място в Изпълнителния комитет на УЕФА, стана ясно в петък след официално съобщение на европейската футболна централа.

Днес бе съобщен списъкът с кандидати за място в Изпълкома на УЕФА, а решението за това кой ще заеме свободните квоти ще се вземе на Конгреса на централа през март във Франция, когато ще са и самите избори за позициите. Последният срок за кандидатури бе 22 януари - около 2 месеца преди Конгреса на УЕФА, каквито са и правилата.

13 президенти на футболни федерации в УЕФА са подали кандидатурите си за избиране за седемте свободни места в Изпълнителния комитет на УЕФА. Мандатите на избраните нови членове на Изпълкома ще са от 2011 до 2015 година. Шест от седемте членове на сегашния Изпълком са подали молба за преизбиране.

Това са: Шенес Ерзик (Турция), Жилберто Мадаил (Португалия), Мирча Санду (Румъния), Григорий Суркис (Украйна), Литиутарас Варанавичиус (Литва), Анхел Мария Виляр Льона (Испания). Новите кандидати за седемте свободни места са: Франсоа Дьо Кеерсмакер (Белгия), Норман Дарманин Демайо (Малта), Сергей Фурсенко (Русия), Петер Джилиерон (Швейцария), Иван Хашек (Чехия), Грегорш Лато (Полша), Борислав Михайлов (България).

Преди време президентът на УЕФА Мишел Платини гостува на Михайлов в България, като при визитата си у нас разкри, че има сигнали за черно тото, свързани с български мачове. Сега може да се предположи, че французинът е говорил с бившия национален вратар и относно евентуалната възможност Михайлов да стане член на Изпълкома на УЕФА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kokicat
28.01.2011 19:11

Не в ФИФА, а в УЕФА. *thumb_up* Ама според мен ще си остане само с кандидатурата! *lol* *lol*

thrill
28.01.2011 18:26

Ошета я тука, та отива там да осере. *sick*

popi84
28.01.2011 17:14

Верно ли тоя дебил ще го вземат във Фифа бе??? Майкооо, че тоя е един от главните отговорници Бг футбола да е в това положение, и хората да не са по стадионите. Тея маи си правят нещо гаргара с нас, не ми се вярва перуката във Фифа хаха

pLe0mAx_vr
28.01.2011 15:41

да се маха че затриха футбола в бг.... *thumb_down*