Емил Наков: Погребението на Пирин е платено

14:08
Емил Наков: Погребението на Пирин е платено
"Явно погребението на ПФК Пирин Благоевград е платено", обяви на пресконференция днес изпълнителният директор на клуба Емил Наков.

Изпълнителният директор и главен акционер в клуба имаше предвид плакатите, с които осъмна в началото на миналата седмица Благоевград.

Поводът за днешната пресконференция на Наков бе запис на заповед, получена вчера следобед, според която клуба трябва да изплати на фирма "Динат строй" заем на обща стойност: 98 000 лв. заем, плюс 4 772 лв. лихва.

Фирмата, представлявана от Васил Миладинов дала два заема на клуба. Първият е от 1.05.2009 година на стойност 63 000 лв, срокът за издължаване бил до 1.09.2009 година. Вторият заем от 11.06. 2010 година е на стойност 35 000 лв, който трябвало да се върне до 11.12. същата година. "Не ми е ясно как въпросните заеми са осчетоводени, явно мой колега от управата на ФК иска да спечели 5 000 лв", обобщи Наков.

Той бе категоричен, че няма да плати, нещо повече, обяви, че подава сигнал до прокуратурата и икономическа полиция. "След като компетентните органи си свършат работата, ще се види кой е забогатял на гърба на Пирин", заплаши главният акционер. Той внесе яснота относно финансовото състояние на клуба, съобщавайки, че дълговете му възлизат на 98 000 лева.

"В клуба, откакто станах главен акционер, започнаха да се случват странни неща, явно някой има нещо против мен, ако изненадите от подобен тип продължат, няма как да започнем сезона", оплака се Наков. "Вместо да работим, трябва да се занимаваме с глупости", допълни главния акционер на Пирин. "Времето на тези гешефтари изтече, вече сме 2011 година, държавата не е същата", предупреди Наков. Той бе категоричен, че Пирин ще остане в "А" група, въпреки, че на много хора това не им се иска. "На общото събрание на клуба на 31-ви циркове няма да има, защото ще присъстват само акционери", завърши Наков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация