Стоев: Миньор бързо трябва да си осигури спасението

13:12
Стоев: Миньор бързо трябва да си осигури спасението
Старши треньорът на Миньор Стойчо Стоев очаква през пролетния полусезон неговия отбор да се откъсне много бързо от опасната зона, за да може да даде шанс за изява на по-младите футболисти, които подсилиха отбора през трансферния прозорец.

Кризата при преките конкуренти в борбата за оцеляване, като Пирин, Академик София и Сливен въобще не го успокоява.

"Финансовата криза в тези отбори не ми дава спокойствие. Невинаги парите оказват негативно влияние в даден отбор. Става въпрос за три месеца, в които всеки футболист може да стисне зъби, за да блесни и да си осигури по-голям трансфер. Миньор е отбор с традиции и гледаме само как ще се представим ние, не ни интересуват останалите отбори. Колкото до програма тя е без значение. Може би е лошо, че започваме с шампиона на страната и лидер в класирането Литекс, който ще се постарае да не сбърка на старта на новия полусезон", коментира Стойчо Стоев.

Наставникът, освен това призна, че симпатизира на своя колега в Реал Мадрид Жозе Моуриньо. Мотивите да го харесва, като специалист са, че където и да отиде португалецът прави нещо голямо с отборите, които води и това е показателно за неговите големи треньорски умения.

Миньор продължава лагера си в Благоевград и в петък ще изиграе последната си контрола от него срещу Пирин Благоевград. След това пред отбора предстои контрола с Ботев Враца в Перник на 4 февруари и след това е вторият лагер в Анталия. Според специалиста подготовката върви добре, въпреки че в последните дни времето не е в полза на отборите, които избраха Югозападна България и терените започнаха да замръзват. Стоев говори и за пробите, които кара защитникът на "жълто-черните" Даниел Златков в Макаби (Хайфа). Според него, това е голям шанс за Златков, ако бъде одобрен и заиграе в Макаби (Хайфа), тъй като това е отбор, който постоянно участва в Шампионската лига. Пак според него колкото по-бързо един футболист заиграе зад граница, шансовете да стане фигура и добър футболист са по-големи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация