Марота доведе \"Новия Кака\" в Ювентус

11:39
Марота доведе \"Новия Кака\" в Ювентус
Ювентус си осигури услугите на Лукас Пиазон, който е наричан "Новия Кака" в Бразилия, съобщава "Тутоспорт".

17-годишният талант от вчера е в Торино и през тази седмица ще тренира с мъжкия отбор на "Старата госпожа". Официално юношата на Сао Пауло ще се присъедини към "бианконерите" януари догодина, когато ще е навършил пълнолетие.

От администрацията на Ювентус обаче, работят усилено да осигурят италиански паспорт на играча, което ще му позволи да облече черно-белия екип още от началото на следващия сезон. Надежда за подобно развитие на нещата дава фактът, че бащата на Пиазон има венециански корени.

"За момента съм в Торино с майка ми и баща ми. Говорихме с Джузепе Марота за детайли около идването ми в Юве. Все още не съм подписал официално, просто се разбрахме, че тази седмица ще бъда с отбора и ако в следващите месеци не успея да взема италиански паспорт, ще дойда в Ювентус през януари догодина. Обсъждахме къде и как ще се установи семейството ми в Торино. Това е хубав град, на мама не й харесва, че е много студено", споделя Пиазон в интервю за "Тутоспорт".

Относно сравненията с Кака, младокът споделя:

"Естествено, това е голяма отговорност, защото все пак става въпрос за футболист, който в определен период от време беше считан за най-добрия в света. Физически си приличаме, а и двамата излизаме от школата на Сао Пауло. За момента имам 27 мача за юношеските формации на Бразилия и съм вкарал 20 гола."

"Аз не съм плеймейкър, а любимата ми позиция е втори нападател. Обичам да стрелям от далечна дистанция и се старая винаги да подавам напред топката. Днес се срещнах с Фелипе Мело и Амаури и искам да се снимам с Алесандро Дел Пиеро. Гордея се, че ще стана играч на Ювентус и се надявам за в бъдеще да нося радост на феновете", завършва бразилецът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация