Радуканов: Започваме пролетния полусезон с победа на \"Герена\"

10:53
Радуканов: Започваме пролетния полусезон с победа на \"Герена\"
Във вторник ЦСКА се върна от първия си подготвителен лагер в Гърция. Там червените изиграха един мач и победиха Вихрен с 3:0. "7 дни спорт" се свърза с треньора на отбора Милен Радуканов за оценка на подготовката в Гърция и за прогноза какво ще се случва оттук нататък в ЦСКА.

- Г-н Радуканов, доволен ли сте от свършената работа в Гърция и контролата с Вихрен?

- Всичко върви по план. Направихме добра подготовка в Гърция, футболистите тренираха здраво и с голямо желание. Най-радващото е, че се опазиха от сериозни контузии. Доволен съм и от представянето им в мача с Вихрен не заради резултата 3:0, а от това, че играха сърцато и се раздадоха. Бяха много изморени физически и психически, но въпреки това излязоха, сякаш мачът е официален, а не приятелски.

- Кога ще са напълно възстановени контузените Янчев, Макенджиев и Шеридaн?

- Всички, които са с травми, минаха медицински прегледи днес (бел. ред. вчера). Най-сериозно е положението с Килиан Шеридан. Той има болки в ахилеса и ще се възстановява по-дълго от другите. Тодор Янчев вече тича. Той и вратарят Благой Макенджиев ще тренират за сила и издръжливост в следващите 3-4 дни. Очаквам да са напълно готови за втория лагер в Турция. Грегори Нелсън продължава да се възстановява от операция. Той също трябва да се включи в Анталия. Другите момчета са добре.

- Какви са впечатленията ви от новите и кой от тях се справя най-добре?


- Всички работят добре. Раздават се и нямам повод да съм недоволен. Не искам да отличавам никого, защото не е редно.
Имам 27 футболисти, не ги деля

- Петър Стоянов и Владимир Каптиев са на проби, ще им предложите ли договори?


- Бъдещето им в ЦСКА ще стане ясно до заминаването ни за Турция (2 февруари). Дотогава те са на проби. Все още не сме взели решение. Много се изговори и изписа за визитката на Каптиев и дали трябва да е в ЦСКА. Кариерата му си е кариера, аз гледам как се представя при нас, как тренира и какво показа и ще показва в контролите.

- Да чакаме ли попълнения в ЦСКА от бразилското първенство?

- Нашите скаути Методи Томанов и Иво Димов още са там. Гледат мачове, футболисти. Ако харесат някого, ще има разговори, разбира се. Може и да вземем някого, но до момента няма нищо конкретно.

- Какви футболисти търсите - млади или опитни?


- Търсим добри футболисти.

- Валентин Илиев и Емил Гъргоров разтрогнаха с румънския Университатя. Те влизат ли в плановете ви за селекция?

- Не искам да коментирам този въпрос.

- Вярно ли е, че Килиан Шеридaн иска да бъде продаден до края на трансферния прозорец?

- Няма нищо такова. Не знам защо сте решили, че Шеридан иска да напуска ЦСКА
Говорих с него и той ме увери, че намеренията му са да продължи да играе за отбора. Каза ми, че не е разговарял с абсолютно никого от ръководството за трансфер. Изненадан е от тези твърдения в медиите. Килиан е щастлив в ЦСКА, а аз разчитам на него, както и на всички останали в отбора.

- Заговори се за бартер с Локомотив (Сф) - Светослав Дяков за Румен Трифонов?

- Дяков е в Локомотив, а Румен e в ЦСКА - това е. Да, исках да привлечем този футболист, но от клуба му не го пуснаха.

- За първи път от доста време насам в ЦСКА е спокойно. Съвсем различно е положението в Левски. Запознат ли сте със скандалите на Герена и разправиите между Тодор Батков и Георги Иванов с Георги Петков и Даниел Боримиров?

- Интересува ме само и единствено ЦСКА. Гледам да си върша работата в моя клуб, а не да следя какво става в другите. Проблемите на Левски, ако има такива, са си тяхна работа.

- Войната между феновете на двата отбора започна далеч преди дербито в първия кръг. Привърженик на ЦСКА бе наръган с нож в Борисовата градина, очакват се сблъсъци преди мача. Искате ли да кажете нещо на вашите фенове?


-Тези неща не са приятни и трябва да спрат час по-скоро. Искам да повярвам, че нашите фенове ще дойдат на Герена и ще ни подкрепят. Благодаря им предварително за това и ги призовавам да го направят по позволения начин и да не се стига до ексцесии. Човешкият живот е над всичко и не искам грозни сцени. Нека да има феърплей на трибуните, както ще бъде на терена.

- Относно самата среща - вашият помощник Светослав Петров каза: "Отиваме, играем, бием и се прибираме!"

- ЦСКА играе за победа във всеки мач, независимо дали срещу Левски или срещу друг отбор. Всички сме мотивирани да се подготвим добре и да започнем пролетния полусезон с победа. Тя е важна за самочувствието. Знаете добре какво значи дербито ЦСКА - Левски за двата клуба.

- И на края кой от семейство Радуканови е по-строгият треньор - вие или съпругата ви Наташа? Тя доста поизпоти футболистите на спининг тренировката, преди да тръгнете за Гърция.

- Да, това наистина беше моята съпруга. Смятам, че стана много добра и полезна тренировка за играчите. Имам й пълно доверие, момчетата слязоха уморени от велосипедите. Не съм говорил с тях по този въпрос, питайте ги кой е по-строг. Но май Наташа ги натовари доста повече от мен в този ден.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

krasenco
28.01.2011 00:31

Само дето Радуканов никъде не го казва това в статията *wink*

lozan_kr
27.01.2011 18:00

това е дерби това е цска левски няма значение кой е по напред в класирането играе се на живот и смърт..... и победа за ЦСКА
само ЦСКА *party* *thumb_up* *lol*

teenage_head
27.01.2011 13:16

А вие не сте прочели интервюто и пишете хахах Човека казва, че са МОТИВИРАНИ да се подготвят добре и да започнат полусезона с победа *thumb_up*

ENGLANDFTW
27.01.2011 12:21

Най са ми противни такива, които много говорят предварително. Поради тая причина намразих и Венгер и играчите на А'нал. При положение, че Левски е по-нагоре в класирането и постигна по-добри резултат от ЦСКА, как може да си позволяваш да говориш по тоя начин преди мача!? Още повече, че Гарата остава..... Радуканов се оказа много тъпо копеле *stop*

Maptinchu
27.01.2011 12:09

Да бе.. вие и предишния мач щяхте да биетер ЛЕВСКИ , ама ку*ец *smile*

holigan4e
27.01.2011 11:07

Тоя яко се е филмирал.Дръжки ще бият Левски.